Rating yarışında artık daha çok radyo yarışıyor

URYAD ve Nielsen tarafından yapılan yarışmaya katılan radyo istasyonlarının sayısı 49 oldu.

Google Haberlere Abone ol
Rating yarışında artık daha çok radyo yarışıyor

URYAD A.Ş. ve Nielsen tarafından her ay en az 5 bin hane ve 7500 birey ile yapılan 'Radyo Dinleyici Ölçümü Araştırması'nın Mart 2015 sonuçları açıklandı. Araştırmaya katılan radyo istasyonlarının sayısı 49’a yükseldi.



Ayrıca MEC Global, Mind Share ve Mediacom ajansları araştırmayı almaya başladı. Böylece MG Media ajansıyla birlikte araştırmayı alan ajansların sayısı da 4’e yükselmiş oldu.



URYAD A.Ş. Genel Müdürü ve URYAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Olcay Akay: “Radyo Dinleyici Ölçümü Araştırması’nı uluslararası normlara uygun olarak tutarlı, tarafsız, şeffaf, güncel, güvenilir ve hesap verebilir esaslarına göre düzenliyoruz. Bu kriterlerden asla taviz vermiyoruz. Sonuçta da sektörün Radyo Dinleyici Ölçümü Araştırması’na güveninin gittikçe arttığını görüyoruz. Nielsen ile araştırmayı yayınlamaya başladığımız Kasım 2014’ten itibaren baktığımızda sıralamada yer alan radyo sayısı Mart 2015 itibariyle 49 radyoya yükselmiştir. Ayrıca MG Media, MEC Global, Mind Share ve Mediacom ajansları da araştırma sonuçlarını almaktadır. Bundan sonraki süreçte de araştırma kriterlerimizi taviz vermeden uygulamaya devam edeceğiz.” dedi.



Radyo Dinleyici Ölçümü Araştırması, URYAD A.Ş. ve Nielsen tarafından her ay düzenli olarak yayınlanıyor ve araştırmanın sonuç sıralaması, URYAD A.Ş.’ye üye olan kanallar arasında yapılıyor.



URYAD:



Ulusal Radyo Yayıncıları Derneği (URYAD), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) kayıtlarına göre ulusal radyo olarak kabul edilen (R1) radyolar arasındaki dayanışmayı sağlamak amacıyla, Nisan 2013’te kuruldu.



Derneğin misyonu, frekans tahsisi sorunlarına çözüm bulmak, radyoculuğu geliştirmek, mecra olarak radyonun reklam ve tanıtımı için çalışmak, radyo mecrasının reklam yatırımlarından aldığı payı büyütmek için gerekli pazarlama faaliyetlerini yürütmek ve saygınlığını artırmaktır. Ayrıca ulusal radyoların resmi kurum ve kuruluşlar ve diğer meslek birlikleriyle olan problemlerine çözüm bulmak amacıyla çalışmalar yapmaktır. URYAD, bu amaçlar doğrultusunda başta RTÜK ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) olmak üzere diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla uyumlu ve koordineli şekilde çalışmaktadır.



Yönetim Kurulu:



İlhan UZUNDURUKAN Başkan



Olcay AKAY Başkan Yardımcısı ve URYAD A.Ş. Genel Müdürü



Şebnem HOŞCAN Başkan Yardımcısı



Abdullah ÖZDOĞAN Başkan Yardımcısı



Sinan ERGÜN Sayman



Ebru Kapıcıoğlu Genel Sekreter



URYAD A.Ş.



Ulusal Radyo Yayıncıları Derneği’nin 0 iştirakiyle kurulan URYAD A.Ş; radyolar arasındaki dayanışma ve yardımlaşmayı sağlayarak menfaat dengesini korumak, radyo sektörünü nicel anlamda büyütmek, sektörün yapısal sorunlarına eğilmek, reklam yatırımlarında radyo mecrasının payının büyümesine katkıda bulunabilecek pazarlama faaliyetlerini yürütmek ve sektörün kullanımına sunmak üzere “tutarlı, tarafsız, şeffaf, güncel, güvenilir ve hesap verebilir” esaslarına uygun Radyo Dinleyici Ölçümü Araştırması’nı gerçekleştirmek üzere kurulmuştur.



URYAD A.Ş. Radyo Dinleyici Ölçümü Araştırması’nı bu alanda 1968’den beri uluslararası deneyime sahip Nielsen’e yaptırıyor. URYAD Radyo Dinleyici Ölçümü Araştırması, 5.000 hanelik panel üzerinde mevzuat ve yönetmeliklere uyumlu olarak, kalite güvenlik standartlarını takip ederek yürütüyor. Araştırma yöntemi olarak, 7.500 bireyle bilgisayar destekli telefonla arama (CATI) sistemi kullanılıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin