Ramazan'a özel komedi dizisi başlıyor

İşte, 'Zeyrek ile Çeyrek Bir Ramazan Temaşası' isimli diziden detaylar!

Google Haberlere Abone ol
Ramazan'a özel komedi dizisi başlıyor

ES Film’in yapımcılığını üstlendiği, senaryosunu İhsan Aydın’ın yazıp, yönetmenliğini Sami Saydan’ın yaptığı Zeyrek ile Çeyrek ‘Bir Ramazan Temaşası’ dizisinin basın toplantısı, çekimlerin sürdüğü İzmit Sekapark Film Platosu’nda gerçekleşti. 



18 Haziran Perşembe saat 21.00’de izleyenlerine ‘Merhaba’ diyecek dizinin başrol oyuncuları, Genel Koordinatör Mehmet Çoban ve yönetmen Sami Saydan, platoda düzenlenen kahvaltı sonrasında, basınla bir araya gelerek projeyi anlatıp heyecanlarını paylaştılar. 



TRT dizisi ‘Filinta’dan tanıdığımız ‘Zeyrek' (Kemal Zeydan), 'Çeyrek' (Serhan Ernak) ile 'Meftun' karakterini üstlenen İsmail Hacıoğlu ve deneyimli oyuncu kadrosunun yer aldığı,  Es Film’in ikinci projesi ‘Zeyrek ile Çeyrek-Bir Ramazan Temaşası’ Ramazan’da her akşam TRT1 ekranlarında izleyenleriyle buluşacak.



"Ramazan'a özel komedi dizisi başlıyor" Galerisine Göz At



Kadroda, İsmail Hacıoğlu, Serhan Ernak, Kemal Zeydan’ın yanı sıra, Mine Teber, Suat Sungur, Zeyno Eracar, Toygun Ateş, Hakan Bilgin, Pelin Öztekin, Ayşen Batıgün, Ceyda Olguner, Ali İhsan Bozdemir, Yavuz Topoyan, Onur Yaprakçı, Kıvanç Baran Aslan, Funda Bostanlık, Eda Akkaya, Buse Güneş, Demir Parscan, Erdoğan Karakaş, İhsan Ali Alp, Ömer Gecü ve Süleyman Yağcı yer alıyor.



Kocaeli Film Platosunda çekimleri devam eden ve 'Filinta' dizisinin ardından çekilen ikinci dizi olma özelliğini taşıyan projede, iki zabitin, yine 1860'lı yıllarda geçen, özel hayatlarının ve karakol yaşantılarının komedisi işleniyor. Ramazan’a özel hazırlanan ve ‘Ah nerede o eski Ramazanlar’ tadını da yaşatmayı amaçlayan dizi dönemin İstanbul’undaki farklı yaşam tarzlarını ve neşesini seyirciye sunacak.  Dizinin iki komik karakteri Zeyrek ile Çeyrek, karakterlerini üstlenen Kemal Zeydan ve Serhan Ernak, karakterlerinin  Filinta’dan çıkıp, bir diziye dönüşmesinden dolayı mutlu olduklarını ve seyircinin de en az kendileri kadar diziden zevk alacaklarını belirtti.. 



Dizide, iki düşman aile olan Telgraflıoğulları ve Kamburoğulları’nın çatışması, Zeyrek ile Çeyrek’in karakol yaşantıları, Amir’leri (Hakan Bilgin) ile olan ilişkilerinin yanı sıra, iç güveyi olarak yaşadıkları konaktaki özel hayatlarının tam ortasına düşen  kardeşleri Meftun’un  (İsmail Hacıoğlu) ve çevresinde yaşanacak aşk’ların da komedisinin yer alacak.



‘Seyircimize en iyisini vermek istiyoruz’



Dizinin Seka Film Paltosunda düzenlenen basın toplantısında konuşan, Genel Koordinatör Mehmet Çoban, “Genç bir oyuncu kadromuz var. Bu dizide emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bir Ramazan Temaşası adı altına bir komedi dizisi yapıyoruz. Buradaki amacımız herkesin özlediği, hasretle andığı Ramazanları bir nebze olsun giderecek olan bir komedi dizisi yapmaktı. Zeyrek ile Çeyrek aslında bütün dünyada gördüğümüz ikili komedi karakterlerinin bir örneği. Burada bizler çok yoğun çalışıyoruz ve seyircilerimize en iyisini vermek istiyoruz. Çekimlerimizi Filinta ile aynı Platoda gerçekleştiriyoruz.  Filinta’nın tüm imkanlarını kullanıyoruz. Ama Zeyrek ile Çeyrek dizisi için tümüyle yeni mekanlar ve dekorlar yaptık. Filinta’dan farklı olmasını istedik. Bu anlamda TRT’ye de bizlere verdiği destekten dolayı çok teşekkür ederiz. Bu dizide farklı bir tarz denedik. Hem tarz hem de dil olarak faklı şeyler sunmak niyetindeyiz. Özellikle ilk 15 bölüme kadar bu farklılıklarımızı ortaya koyacağız. 15. bölümden sonra ise komedinin dozunu daha da arttıracağız. Ayrıca dizide yer yer günümüze de göndermelerde bulunacağız. Şimdiden herkese iyi seyirler diliyoruz” diyerek konuşmasını bitirdi.



Sami Saydan: ‘Biz Çok Eğleniyoruz’



Basın toplantısında söz alan dizinin yönetmeni Sami Saydan ise, “Ben 20 yıllık meslek hayatımda hep drama çektim. Şimdi farklı bir şey yaparak komedi çekiyorum. Biz sette çok eğleniyoruz. İzleyicileri de çok eğlendireceğimize eminim. Burada hepimiz çok yoruluyoruz. Ancak bu yorgunluğa değiyor” dedi.



Zeyrek ile Çeyrek ‘Bir Ramazan Temaşası’, 18 Haziran’dan itibaren her akşam 21.00’de TRT1’de ekrana gelecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin