Radyolar her yaşa ve her gruba hitap etmeye devam ediyor!

'Radyo Dinleme Alışkanlıkları' araştırmasında Ekim ayı haftalık erişim analizlerinin sonuçları açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Radyolar her yaşa ve her gruba hitap etmeye devam ediyor!

URYAD ve Nielsen işbirliği ile 30 ilde 5.000 hane ve 7.500 birey üzerinde gerçekleştirilen Radyo Dinleme Alışkanlıkları araştırması radyo mecrasının sağladığı erişim ile ilgili değerli verilere ortaya koymaya devam ediyor.



Nielsen tarafından yapılan Ekim ayı haftalık erişim analizlerinde radyo mecrasının toplamda yüzde 70,8’lik erişime sahip olduğu belirlendi. Özellikle AB SES grubu bazında sağlanan haftalık yüzde 78,1’lik erişim oranı radyoların reklam sektörü için oldukça önemli bir mecra olduğunu ortaya koydu.



Diğer sosyoekonomik statü gruplarına bakıldığında ise C1 grubunda yüzde 72,2, C2 grubunda yüzde 70,5 ve DE grubunda yüzde 66,3’lük erişim sağladığı saptandı.



Radyoların Ekim ayında haftalık erişim oranlarında yaş grupları bazında inceleme gerçekleştirildiği zaman, erişimin en yüksek olduğu yaş grubunun yüzde 75,1’lik oran ile 35-44 yaş grubu olduğu ortaya çıktı. 25-34 yaş arasındaki kişilerin erişimin yüzde 74,3 olması da dikkat çeken bir diğer sonuç oldu.



Cinsiyet bazında radyo erişimi incelendiği zaman erkeklerde radyo erişiminin yüzde 75, kadınlarda ise bu oranın yüzde 66 olarak gerçekleştiği belirlendi.



Nielsen Genel Müdürü Erdem Tolon, Radyo Dinleme Alışkanlıkları Araştırması ile ilgili “ URYAD A.Ş. ile birlikte yürütmekte olduğumuz araştırma bizlere radyo mecrasının erişim bazında oldukça etkin bir mecra olduğunu ispatlar niteliktedir.



Araştırmamız sonucunda radyo mecrasının sağlamakta olduğu etkin erişim ile reklamveren firmalar tarafında medya karması dahilinde yüksek ROI sağlayacak bir mecra olduğunu göstermektedir.“ ifadelerini kullandı.


Etiketler URYAD nielsen
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin