Radikal yazılı basına son veriyor! Peki köşe yazarları ne yapacak?

Radikal gazetesinin köşe yazarları Radikal'in yazılı basına veda etmesi konusunda ne diyor? Yazmaya devam edecekler mi?

Google Haberlere Abone ol
Radikal yazılı basına son veriyor! Peki köşe yazarları ne yapacak?

Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can'ın gazetede yaptığı toplantıda Radikal'in 21 Haziran tarihinde son sayısını çıkararak yalnızca dijital olarak yayına devam edeceğini açıklamasının yankıları sürüyor.



Radikal yazarlarından Cengiz Çandar, Orhan Kemal Cengiz, Özgür Mumcu, Cem Erciyes ve Oral Çalışlar'ın gazetede yazmaya devam edeceği öğrenildi.



Tarhan Erdem, Murat Yetkin gibi Radikal'in diğer önemli yazarlarının ise devam edip etmeyeceği ile ilgili bir açıklama yapılmadı.



Orhan Kemal Cengiz ve Altan Öymen Radikal'in yazılı basın hayatına son vererek dijitale geçmesi ile ilgili Medyatava'ya şu değerlendirmelerde bulundu: 



Orhan Kemal Cengiz: Radikal'in kapanması çok üzücü. Önemli bir alandı. Daha önce gazete yönetimiyle yaptığımız bir toplantıda Radikal'in sadece dijital olarak yayın hayatına devam edeceği söylenmişti fakat bunun ne zaman olacağı belli değildi. Dijitalde de olsa Radikal'in yayına devam etmesi önemlidir.



Altan Öymen: Radikal'den henüz kimseyle bir görüşmem olmadı. Şu an durum çok belirsiz. Radikal zaten uzun zamandır dijitale ağırlık vermişti, çalışmalar bu yöndeydi. Örneğin, yazdığımız bir yazı gazetede yer alırdı ama daha geniş kapsamlı bilgilerin yer aldığı yazılar dijitalde yer alırdı. Bu anlamda bu karar çok sürpriz değil. 



Radikal yazarlarından Cüneyt Özdemir ise dün bir veda yazısı yayınlayarak gazeteden ayrıldı.



Eylem YILMAZ / Medyatava


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin