Radikal yazarı kapanma kararını anlattı: Basit bir teknolojik değişim değil!

Uzun yıllardır Radikal gazetesinde yazan Cem Erciyes, gazetenin kapanma kararını ve sürecini yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Radikal yazarı kapanma kararını anlattı: Basit bir teknolojik değişim değil!

Radikal Gazetesi Yazarı ve Yan Yayınlar Yayın Yönetmeni Cem Erciyes, bugün köşesinde Radikal gazetesinin yazılı basına veda etme sürecini anlattı. 



Erciyes, 'Kağıt kokusuyla gideneler" başlıklı yazısında, "Radikal'in kağıda veda etmesi basit bir teknolojik değişim değil. Yeni okuma kültürüyle de,  Radikal'i var eden 2000'lerin yaşam kültürüyle de alakası var" diyerek, gazetenin kapanması ile birlikte işsiz kalan meslektaşlarını anlatarak, "gazete çıkarma telaşını da, ayrılan arkadaşları da özleyeceğiz, bu kesin" dedi.



Cem Erciyes'in yazısı şöyle:



"Bu benim kağıda basılı Radikal kültür sanat sayfalarındaki son yazım. 21 Haziran’dan sonra bütün diğer kültür sanat haberleri, yazıları, söyleşileri gibi bu yazılar da radikal.com.tr’de yayımlanacak. 



Evet sürpriz değil, ama bu durum basit bir teknolojik değişim hikayesi de değil. Neticede Radikal Gazetesi kapandı.Her şeyden önce bazı arkadaşlarımız işsiz kaldı. Sonra, bazı sadık okurlarımız da gazetesiz... 



Yayın hayatına internetten devam edecek olsa bile Radikal’in kapanması önemli bir olay. Abarttığımı düşünmeyin, hakikaten Radikal Gazetesi’yle birlikte, bir devir kapanıyor. 



Kağıt baskıya vedanın arkasında iki önemli kültürel değişim var. Birincisi okuma alışkanlıklarıyla ilgili. Çoğumuz internete alışmış, gazeteleri bile oradan okumaya başlamış olsak bile kağıda basılı gazete seçeneğini de kaybetmek istemiyoruz. Çünkü onu elinde tutmak, sayfalarını karıştırmak, yanında taşımak sevdiğimiz bir alışkanlık. Haber hiyerarşisini takip etmek, neyin manşet neyin kısa haber olduğuna bakmak, köşe yazısına göz gezdirip geçmek ya da kalmak, yüz yıllık bir okuma geleneği. Şimdi bu gelenek bitiyor, kağıda bağlı okuma kültürü yerini dijital okuma kültürüne bırakıyor. Bu işin evrensel yanı. "



Yazının tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin