Programın yazılımcısı kim, kullanıcılar 'FETÖ'cü mü? Patent sahibi Keynes, ByLock'u anlattı...

ByLock’un kuruluşundan bu yana patentini elinde bulunduran Türk asıllı David Keynes, Hürriyet'e konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Programın yazılımcısı kim, kullanıcılar 'FETÖ'cü mü? Patent sahibi Keynes, ByLock'u anlattı...

'FETÖ' üyelerinin kendi aralarında kullandığı öne sürülen şifreli mesajlaşma programı ByLock’un kuruluşundan bu yana patentini elinde bulunduran David Keynes adlı Türk asıllı kişi, New York’ta yaşadığı ortaya çıktı.



Keynes, ABD vatandaşlığına geçtikten sonra ismini değiştiren bir Türk. FEM Dershanesi’ne gitmiş, Işık Evi’nde kalmış. David Keynes, ByLock’u tasarlayan ‘Tilki’ lakaplı eski ev arkadaşının, 3 Aralık 2013’te programı App Store’a koyabilmek için kendisinden kredi kartını istediğini, o zamandan beri de patentin üzerinde olduğunu anlatıyor.



Türk kullanıcıların yüzde 90’ının FETÖ’cü olduğunu söyleyen David Keynes, cemaatle bağlantısı olan ‘Tilki’nin ise hâlâ Türkiye’de olduğunu belirtiyor.



Hürriyet'ten İsmail Saymaz'a konuşan Keynes'in açıklamaları şöyle:



Keynes, ByLock’un 600 bin kişi tarafından indirildiğini, kullanıcıların çoğunluğunun Türkiye, Suudi Arabistan ve İran’da yaşadığını söylüyor. Türkiye’dekilerin yüzde 90’ının cemaatçi olduğunu ve ByLock’un cemaatin haberleşme aracına dönüştüğünü kabul ediyor. Fakat Ocak 2016’da itibaren ByLock’un kullanım dışı olduğunu, o tarih sonrasında ve darbede kullanılmadığını iddia ediyor. ByLock, Mart 2014’ten sonra Apple Store ve Google Play adlı online mağazalarda kullanıma açılmış. Uygulama için ayda 29 dolar ödediğini vurgulayan Keynes, altyapısı güçlendirilip sürümü yükseltilemediği için ByLock’un, 7 Eylül 2014’te App Store’dan kaldırıldığını, Google Play’de bir yıl kalabildiğini belirtiyor. ByLock’un Google Play’de yaklaşık 500 bin, App Store’dan 100 bin kişi tarafından indirildiğini vurguluyor. Ancak program, Apple Store ve Google Play’den kaldırıldıktan sonra da farklı internet sitelerinden indirilmeye devam etmiş.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin