Programdaki sözler şarkıcıyı davalık etti

Dini ve siyasi organizasyonun lideri, eski popçuyu dine hakaret suçundan şikayet etti.

Google Haberlere Abone ol
Programdaki sözler şarkıcıyı davalık etti

Pakistan’ın eski ünlü pop şarkıcılarından olan, daha sonra televizyon programlarında vaizlik yapan Cüneyt Cemşid hakkında dine hakaret suçlamasıyla dava açıldı.



Karaçi Polis Şefi Şiraz Nezir, Sünni Hareketi adıyla bilinen dini ve siyasi organizasyonun lideri Mübin Kadri'nin geçen günlerde Cemşid'in bir televizyon kanalındaki konuşmasında Hz. Ayşe'ye yönelik hakaret içeren cümleler kullandığını öne sürerek şikayette bulunduğunu söyledi.



Mahkeme tarafından Cüneyt hakkında dine hakaret suçlamasıyla dava açıldığını ve soruşturmanın devam ettiğini belirten Nezir, Cemşid’in henüz gözaltına alınmadığını, detaylı soruşturma sonucu harekete geçileceğini ifade etti.



Cüneyt Cemşid ise yayınladığı bir video kaydında, "Bilgi eksikliğim ve cehaletim yüzünden hata yaptım. Allah'tan hatam yüzünden beni bağışlaması için dua ediyorum. Bütün Müslümanlardan da hatam için özür dilerim" dedi.



Bazı insan hakları örgütlerine göre, Pakistan’da dine hakaret yasası çoğu zaman dini azınlıklara karşı şahsi eleştiriler için kullanılıyor.



Pakistan mahkemelerinde şu anda 400'ü Müslüman 600 kişi dine hakaret suçlamasından yargılanıyor. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin