PROFESYONEL HABER KAMERAMANLARI DERNEĞİ'NDEN SHOW TV'YE TEPKİ

Profesyonel Haber Kameramanları Derneği, yeni yıl arifesinde yapılan işten çıkarmaları Show TV'nin ayıbı olarak niteledi ve tüm meslek örgütlerini duyarlı olmaya çağırdı.

Google Haberlere Abone ol
PROFESYONEL HABER KAMERAMANLARI DERNEĞİ'NDEN SHOW TV'YE TEPKİ

Dernek tarafından yapılan açıklama şöyle:


Her kriz bahanesinde tasarruf adı altında emekçilere gözünü diken yöneticiler Show tv'de de yine aynı uygulamaya basvurdular. Meslektaşlarımız Ali Berber, Sürhan Türegün ve Erdal Çevrim başta olmak üzere birçok gazeteci yine işsiz...


Emeğe ve emekçiye saygısızlığın son örneğini ne yazık ki günlerdir Tekel işçilerinin haberlerini yapan Show tv yönetimi yaptı. Tekel işçilerinin dramını haberleştiren gazeteciler, işçilerle aynı kaderi paylaşmak zorunda kalıyorlar.


Yağmur çamur demeden gece gündüz haber peşinde koşan gazetecilere yapılan bu muameleyi şiddetle kınıyoruz. Aylardır maaşlarını alamayan arkadaşlarımızın yeni yıl arifesinde birde işten çıkarılmaları Show tv yönetiminin bir ayıbıdır. Artık her kriz bahanesinde sahada büyük fedakarlıkla çalışan kameramanlardan elinizi çekin.


Bu keyfi uygulamalar karşısında tüm meslek örgütlerini duyarlı olmaya çağırıyoruz. Ve bu ortamdan kendine pay çıkaranları tekrar uyarıyoruz; Yarın aynı uygulamalar sizede yapılabilir. Yalnız kalmamak için birlik olmaya çağırıyoruz.


Profesyonel Haber Kameramanları Derneği Yönetim Kurulu
www.kameramanlar.org

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin