Press TV: Türkiye'deki muhabirimizin 'ölümü şüpheli'

Press TV, Kobani'deki gelişmeleri izleyen muhabiri Serena Shim'in ölümününü ''şüpheli bulduğunu'' dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Press TV: Türkiye'deki muhabirimizin 'ölümü şüpheli'

Serena Shim ölümünden bir gün önce Press TV'ye çıkarak Türk istihbaratının kendisini tehdit ettiğini ve ajanlıkla suçladığını söylemişti.



Lübnan asıllı Amerikan vatandaşı olan 30 yaşındaki muhabir, IŞİD militanlarının üzerlerinde Dünya Gıda Örgütü gibi yardım kuruluşlarının logolarını taşıyan kamyonlarla gizlice Türkiye'den Suriye'ye sokulduğunu bildirmişti.



Shim, Cuma günü çıktığı programda Türk istihbaratı MİT'in ''yapabileceklerinden biraz korktuğunu'' belirtmişti.



Pazar günü Kobani'yi ziyaret ettikten sonra Türkiye'ye geri dönen muhabirin, Suruç'un Aligör Mahallesinde trafik kazasında öldüğü haberi geldi.



Aynı arabada seyahat eden kameraman Judy Irish'in ise yaralandığı bildiriliyor.



Türk yetkililer arabayla çarpışan beton mikserinin ismi açıklanmayan şoförünü göz altına aldıklarını ve konunun soruşturulduğunu söylüyorlar.



BBC Türkçe'de yer alan habere göre Press TV'nin haber dairesi başkanı Hamid Riza Emadi, olayın bir kaza olduğuna inanmadıklarını ve Türkiye hükümetinin uluslararası kamuoyu önünde hesap vermesini istediklerini söylüyor.



Serena Shim'in Beyrut'ta açıklama yapan ailesi de, ölümün trafik kazası olmadığına inandıklarını ve yasal yolları kullanarak konunun peşine düşeceklerini bildirdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin