Popüler oyun Gmail hesabına zarar veriyor!

Pokemon Go Gmail hesabını izliyor.

Google Haberlere Abone ol
Popüler oyun Gmail hesabına zarar veriyor!

Son günlerin popüler oyunu Pokemon Go daha ülkemizde resmen yayınlanmamış olmasına rağmen dolaylı yoldan pek çok telefona indirilirken, kullanıcıların göz ardı ettiği bir tehlike var: Gmail ile kaydolunan Pokemon Go tüm maillerinizi okuyor!



Hürriyet'te yer alan habere göre; Pokemon Go çılgınlığı beraberinde küçümsenmeyecek bir güvenlik riskini de beraberinde getirdi. Pokemon Go'yu telefonlarına kuranlar mecburen Gmail hesapları üzerinden oyuna erişim sağlayabiliyor. Kullanıcılar şifrelerini vererek Pokemon Go'ya girerken diğer yandan Google hesabına da tam erişim sağlıyor. Bu da Pokemon Go'nun yapımcısı Niatic Labs'ın tüm maillerinizi okuması bir yana mail dahi gönderebilecek kadar yetkilendirildiği anlamına geliyor.



Google'ın hesaplarına tam yetki verilen uygulamalarla ilgili kuralı şöyle: Google hesaplarına tam erişim sağlayacak uygulamalara kullanıcıların kesinlikle tam güvenmesi gerekiyor. Tam yetki verilen uygulamalar Google şifresini değiştiremiyor ve Google Wallet gibi ödeme aracını kullanamıyor; ancak mailler okunabiliyor veya mail istenirse gönderilebiliyor.



Örneğin iPhone'a yüklenen Google Maps ile iPhone'lar Google hesabına tam erişim sağlarken, kullanıcı bu telefona güvendiğinden bunu yapıyor. Ancak güvenilir olmayan bir uygulamaya tam yetki verildiğinde sonunu kestirebilmek oldukça güç ve güvenlik riski var.



Oyunun Google hesabına verdiği yetkiyi kaldırmak için de; kullanıcıların hangi uygulamalara tam yetki verdiğinize bakması gerekiyor. Pokemon Go Release'i görüyorsanız üzerine tıklayın. Daha sonra 'Kaldır' ibaresine dokunun. Böylece Google hesabınıza Pokemon Go için yetkiyi kaldırmış oluyorsunuz.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin