'Pop müzik 90’lı yıllardaki gibi olsaydı, yıldızlar direkt müziği seçerdi'

Ali Eyüboğlu, ünlü menajer Murat Yıldırım'la konuştu.

Google Haberlere Abone ol
'Pop müzik 90’lı yıllardaki gibi olsaydı, yıldızlar direkt müziği seçerdi'

Ünlü menajer Murat Yıldırım, Milliyet Cadde yazarı Ali Eyüboğlu ile konuştu. Yıldırım, "Pop müzik 90’lı yıllardaki gibi popüler olsaydı, bugün dizi yıldızı olarak izledikleri-mizden çoğu direkt müziği seçerdi”, dedi.



Ali EYÜBOĞLU / MİLLİYET CADDE



POPSTAR OLABİLECEK KADIN DİZİ YILDIZLARI



Türkiye’de pop müzik altın çağını ne zaman yaşadı? 90’lı yıllarda. bugün müzik dünyasının birkaç yeni yıldızı dışındaki popçuların tümü popun patlama yaptığı o yıllarda yıldızlaştı. Eskiden futbol, oynayana müthiş paralar kazandıran bir spor değildi. Türkiye’nin ekonomisiyle birlikte futbol endüstrisi de büyüyünce futbolculuk da 90’lardan itibaren çok cazip oldu. O yıllarda çocuklarının kısa yoldan hayata atılıp, iyi paralar kazanmasını isteyen ailelerin sloganı şuydu:



“Bu devirde çocuğunu ya topçu yapacaksın ya da popçu.”  Futbol endüstrisi aradan geçen sürede daha da büyüdü, ama müzik sektörü duraklama, hatta gerileme devrine girdi. Müzik sektörü birçok sebeple gerileme devrine girerken Türkiye’de hangi iş popüler oldu? dizi oyunculuğu.



90’lı yıllarda müzik sektöründe iyi işlere imza atıp, iyi paralar kazanan, son yıllarda ise yaptığı proje albümlerle Gündem oluşturan menajer Murat Yıldırım’la bu konu üstünde epey bir fikir jimnastiği yaptık. Yıldırım, “Pop müzik 90’lı yıllardaki gibi popüler olsaydı, bugün dizi yıldızı olarak izledikleri-mizden çoğu direkt müziği seçerdi” dedi. Yabana atılacak bir varsayım değil.



Sesleri de güzel



Oynadıkları diziler, filmler veya bir sosyal sorumluluk projesi için şarkı söyleyen oyunculara bir göz atalım:



Serenay Sarıkaya, Fahriye Evcen, Bergüzar Korel, Aslı Enver, Deniz Çakır, Tuba Büyüküstün, Burcu Biricik, Zeynep Farah Abdullah ve Tuvana Türkay. Fizikleri gibi sesleri de güzel bu oyuncuların hepsinde Popstar olabilecek potansiyel var.  Ancak son yıllarda popüler iş, pop müzik değil de dizi olunca, meslek olarak oyunculuğu seçti hepsi. “Bu yıldızlar dizi oyuncusu değil de popstar olsaydı, ne fark ederdi?” sorusunu yönelttiğim Yıldırım’ın yanıtı şu oldu:



“Dizi yıldızlarından en gözdesinin ayda asgari 20 gün çalışarak kazandığı para 350-400 bin TL. Son 10 yılda çıkan tek star olan Sıla’nın 1.5-2 saat süren konserden aldığı para 150 bin TL. Üstelik Sıla, ömrünün sonuna kadar müzikten para kazanacak, ama bugünün dizi yıldızlarının 10-15 yıl sonra o şansı olmayacak.”



Hesap ortada. Hâlâ tren kaçmış değil, bu dizi yıldızları için… Bir iki hit şarkıyla pekala yeni Sıla’lar çıkabilir bu oyuncular arasından…



Yazının devamını BURADAN okuyabilirsiniz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin