'Polise hakaret'ten mahkum olan gazetecinin, babalık hakkı da alındı!

Gazeteci Murat Güreş'e, sosyal medyada 'polise hakaret' ettiği gerekçesiyle 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol
'Polise hakaret'ten mahkum olan gazetecinin, babalık hakkı da alındı!

Gaziantep’te yayınlanan Yurt Haberler ve Dev Haber internet sitelerinin yayın kurulu üyesi gazeteci Murat Güreş, sosyal medyada 'polise hakaret' ettiği gerekçesiyle 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezasına çarptırıldı.



Mahkeme heyeti, Güreş’in cezası infaz edilene kadar çocuklarına yasal olarak babalık yapamayacağına da hükmetti. Birgün'de yer alan habere göre, geçen yıl yaptığı bir paylaşımda polis ekiplerine eleştirilerde bulunan Güreş hakkında kamu davası açıldı. Gaziantep 21’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde süren yargılamanın son duruşmasında Güreş, hakaret amacının bulunmadığını yalnızca eleştiriler yönelttiğini söyledi.



Güreş’in savunmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Güreş’e 1 yıl hapis cezası verdi. Suçun “alenen” işlenmesini gerekçe gösteren heyet, cezayı 1 yıl 2 ay 17 güne çıkardı. Ceza, Güreş’te herhangi bir pişmanlık belirtisi olmadığı gerekçesiyle ertelenmedi.



Resmi olarak "babalık" yapamayacak Güreş’e verilen ceza bununla da sınırlı kalmadı. Polise hakaret ettiği öne sürülen Güreş’in iki çocuğunun velayet hakkı da elinden alındı. Mahkeme heyeti, Güreş’in cezası infaz edilene kadar çocuklarına yasal olarak babalık yapamayacağına hükmetti. 



Gaziantep Bölge İstinaf Mahkemesi’ne itiraz dilekçesi sunacağını bildiren Güreş, kararla ilgili “Babalık hakkımı elimden alacak kadar acımasız bir kararla karşı karşıyayım. İtirazımızı yapacağım. Takdir istinaf mahkemesindedir ancak cezaevine girmekten korkmuyorum. İfade özgürlüğünü savunmaya devam edeceğim” açıklamasını yaptı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin