Polise direnen gazeteci hayatını kaybetti, meslektaşları soruşturma istedi!

TGC, eski kameraman Yılmaz Koçyılmaz'ın'ın ölümü üzerine bir açıklama yaptı

Google Haberlere Abone ol
Polise direnen gazeteci hayatını kaybetti, meslektaşları soruşturma istedi!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, eski kameraman Yılmaz Koçyılmaz’ın polislerle yaşadığı tartışmanın ardından zorla kelepçelenmesi ve geçirdiği kalp krizi nedeniyle ölümünün ardından bir açıklama yaptı.



TGC, Koçyılmaz'ın ölümüne sebep olan kişilerle ilgili soruşturma açıkmasını talep ettiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:



“Meslektaşımız Yılmaz Koçyılmaz, Ayaş’tan Ankara’ya özel aracıyla gelirken polis tarafından durdurulmuştur. Kar lastiği olduğunu belirtmesine rağmen polis memuru zincir takmasını istemiştir. Trafik polisi meslektaşımızın yoluna devam etmesine izin vermemiştir. 



Trafik polisiyle yaşadığı sözlü tartışma sonrasında meslektaşımız yere yatırılıp kelepçelenmiştir.Edinilen bilgiye göre bu süreçte meslektaşımız Yılmaz Koçyılmaz tansiyon hastası olduğunu tekrarlamıştır. Kelepçelendikten sonra kalp krizi geçiren Yılmaz Koçyılmaz ne yazık ki yaşamını yitirmiştir. Meslektaşımız makul şüphe gözaltısının kurbanı olmuştur.



Daha önce bir rapor hazırlayarak karşı çıktığımız Meclis’te görüşülen İç Güvenlik Paketi’nin ruhunu oluşturan ‘makul şüphe’ kavramının sonuçlarının ne olacağının çok acı bir örneği yaşanmıştır.



Meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğuna baş sağlığı diliyoruz. İçişleri Bakanlığı’ndan Yılmaz Koçyılmaz’ın ölümünden sorumlu kişilerle ilgili acil olarak gerekli soruşturmanın yapılmasını ve gerekli cezanın verilmesini istiyoruz.



Yılmaz Koçyılmaz'ı sevgi ve saygıyla anarken bir kez daha hukuk devleti ilkesini açıkça ihlal eden, özgürlükleri tırpanlayan, polisin yetkilerini artıran İç Güvenlik Paketi’nin yasalaşmaması için iktidarı ve muhalefeti göreve çağırıyoruz.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin