PLAYBOY SATIŞA ÇIKTI

Hugh Hefner'ın 1953 yılında kurduğu Playboy imparatorluğu 300 milyon dolara sessiz sedasız satışa çıkartıldı.

Google Haberlere Abone ol
PLAYBOY SATIŞA ÇIKTI

Piyasa değeri şu an 100 milyon dolar olan şirket için değerinin çok üstünde para talep eden Hef lakaplı Hefner’ın başarılı olup olmayacağı merakla bekleniyor. Hefner’ın bu parayı Playboy’u sattıktan sonra da şaşaalı yaşamına devam etmek için talep ettiği söyleniyor.


Playboy’u mezara götürür


Bugüne kadar çevresinde ’Playboy’u mezara götürür’ diye anılan Hefner’ın imparatorlukluğundaki tavşan kulaklar, şirketin en kıymetli unsuru olarak öne çıkıyor. İnternet ve video endüstrisi nedeniyle talebi düşen magazinin yıldızı ise artık eskisi kadar parlamıyor. 83 yaşındaki Hefner, "En büyük yanlışım Playboy’u halka açmaktı" diyor. Playboy hisselerinin yüzde 70’ini hálá elinde bulunduran Hefner’ın ardından yüzde 10’luk payı ile Wells Capital geliyor. Fidelity ise yüzde 7’lik payıyla üçüncü sırada yer alıyor.


Kızı CEO'luk koltuğunu bırakmıştı...


Playboy’un eski Başkanlarından James Griffiths’in de potansiyel satış sürecine dahil edildiği söyleniyor. Bir süredir büyük baskı altında olan Playboy’un geçtiğimiz çeyrek azarı 13.7 milyon dolara ulaşıyor. Bir yıl önceki kárı 4.2 milyon dolar olan Playboy giderek daha da kötüye gidiyor. Kurucu Hugh Hefner’ın kızı Christie Hefner Ocak ayında Playboy’da CEO’luk koltuğundan inmişti. Yönetim kurulu ile olan tüm bağlarını da geçtiğimiz hafta kopartmıştı.


Hürriyet

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin