Performans pazarlama ve mobilde yeni dalga

’Drive-To-Store’ teknolojisi tüketicilerin kullanımına sunuldu...

Google Haberlere Abone ol
Performans pazarlama ve mobilde yeni dalga

Dijital performans reklamcılık networkü Kwanko’nun ‘’Drive-To-Store’’ teknolojisi ile tüketicilere alışverişleri esnasında hem kişiselleştirilmiş, hem de hemen yakındaki bir mağazaya yönlendirme amaçlı teşvik edici bir reklam göstermek ya da bilgilendirmek artık mümkün.



Mobil kullanıcıların %70’i akıllı telefonlarını mağazalarda alışveriş yaparken kullanıyor, aramaların 3’te birini lokasyon bazlı gerçekleştiriyor ve tüketicilerin %90’ı alışverişlerini sonlandırmadan önce akıllı telefonlarına bakıyor. Drive-To-Store tam bu noktada markalara yardımcı olmak için geliştirilmiş bir teknoloji. Drive-to-Store ile tüketicilerde doğru zaman ve yerde farkındalık yaratmak, doğru mesajı ulaştırmak, satın alma kararlarını etkilemek kolaylaştı.



Geotargeting tüketiciyi 50 metre çapta yakalıyor



Kwanko’nun Drive-To-Store teknolojisi ile geotargeting (lokasyon bazlı hedefleme) süreci  4 adımdan oluşuyor. Öncelikle bir adres belirleniyor, daha sonra kullanıcının bulunduğu yer işaretleniyor. Sonrasında GPS verileri kullanılarak belirtilen adresin minimum 50 metre çevresi hedeflenip belirli mağazaların çevresinde bulunan kullanıcıların akıllı telefonlarında marka veya mağaza hakkında bilgilendiren kişiselleştirilmiş reklamlar gösteriliyor. Bu mesajları daha da verimli kullanmak için indirim veya kupon kodları sunulabiliyor, tüketiciye mağazaya girmeye teşvik edici promosyonlar önerilebiliyor. Geotargeting ile hem offline hem de online mağazaya trafik yönlendirmek üzere kampanyalar kurgulanabiliyor.



Orange Drive-To-Store ile 273 kadar kişinin telefon bilgisine ulaştı



Fransa’nın önde gelen GSM operatörü Orange ile yapılan bir Drive-to-Store kampanyasında Orange, mağazalarının 50 metre çevresindeki kişilere gönderdiği SMS ile mağazalara gelecek kişilere 50 ila 70 euro indirim vereceğini duyurdu. Kampanya ile reklamları 7 milyon kez görüntülendi ve mağzaların etrafında banner ve interstitial üzerinden 310 000 tıklanma oranı elde ettiler.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin