Papa, Charlie Hebdo mesajına açıklık getirdi!

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, "İfade özgürlüğünün insani gerçekleri dikkate alması gerektiğini" söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Papa, Charlie Hebdo mesajına açıklık getirdi!

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, birkaç gün önce sarf ettiği, "ifade özgürlüğünün sınırı olmalı" sözüne açıklık getirerek, ifade özgürlüğünün insani gerçekleri dikkate alması gerektiğini belirtti. 



"Papa" seçildiği Mart 2013'ten bu yana yedinci ve en uzun süreli dış ziyaretini ilk olarak Sri Lanka'ya ardından da Filipinler'e gerçekleştiren Papa Franciscus, Filipinler'in başkenti Manila'dan Roma'ya yaptığı yaklaşık 15 saatlik uçuşu sırasında, seyahatini takip eden gazetecilerin sorularını yanıtladı. 



Papa, birkaç gün önce Sri Lanka'dan Filipinler'e geçerken 7 Ocak'ta Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan saldırıyı, "ifade özgürlüğünün bir sınırı olduğu, kimsenin inançlarıyla dalga geçilemeyeceği" yönünde değerlendirirken sarf ettiği, "Sevgili arkadaşım Dr. (Alberto) Gasparri, anneme küfrederse suratına yumruğu yer" sözlerine gazetecilerin isteği üzerine açıklık getirdi. 



Bir provokasyona şiddetle karşılık verilmemesi gerektiğini anlatan Papa, bununla beraber bazı şeyleri provoke etmemek gerektiğini de vurguladı.



Ruhani lider, "Ben birini sürekli provoke edip, ona saldıramam çünkü onu kızdırma ve uygun olmayan bir karşılık alma riski var. İşte o yüzden diyorum ki, ifade özgürlüğü, insani gerçekleri dikkate almalı ve daha ihtiyatlı olmalı" yorumunda bulundu. 



Papa, kendisinin ilk olarak Türkiye seyahatinde ardından da geçen hafta Vatikan'a akredite büyükelçilere yaptığı konuşmada dile getirdiği terör eylemlerinin, Müslüman liderlerce sert şekilde kınanması çağrısının olumlu karşılanması konusundaki iyimserliğini aktararak, ılımlı İslam toplumunun da bunu istediğini söyledi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin