'Paha Biçilmez İstanbul'la keşif başlıyor!

NTV'de izleyiciyi İstanbul turuna çıkaracak yeni bir program başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
'Paha Biçilmez İstanbul'la keşif başlıyor!

Tarihçi, seyahat yazarı ve ünlülerin rehberi Saffet Emre Tonguç'un sunacağı 'Paha Biçilmez İstanbul' isimli program Cuma günü NTV'de başlıyor.



Saffet Emre Tonguç, nostaljik semtleri, tarihi eserleri, ibadethaneleri ve yalılarıyla eski İstanbul'un kapılarını aralayan Boğaz'ı, hem karadan hem denizden fethedecek. Geçmişi üç imparatorluk barındıran, 8 bin yıllık tarihe sahip, iki kıta üzerine kurulu ve içinden deniz geçen İstanbul'un sırları 'Paha Biçilmez İstanbul'da izleyiciyle buluşacak.



Tonguç ayrıca, bazen bir Osmanlı sarayında, bazen bir Bizans manastırında dolaşacak. Kimi zaman Mimar Sinan'ın, kimi zaman Raimondo d'Aronco gibi Avrupalı mimarların eserlerini keşfedecek. Yenikapı Batığı'nda çıkan eserleri inceleyip, Fatih Camii'nde mevlite, Fener Rum Patrikhanesi'nde ayine katılıp, şehrin insanlarıyla konuşacak, onlardan aldığı ipuçlarıyla yeni ufuklara yelken açacak. 



Tonguç, programın ilk bölümünde özel bir tekne turuyla Boğaz'ın iki yakasını anlatacak; gizli kalmış yalıların ve köşklerin içine girecek, hikayelerini sahiplerinden dinleyecek.



Programın ilk bölüm konuğu ise hem bir dönem Boğaz'da yaşamış, hem de yalılarda çekilen pek çok dizi ve filmde rol almış sinema sanatçısı Nebahat Çehre.



'Paha Biçilemez İstanbul', 26 Eylül Cuma 21.15'te NTV'de başlıyor.



'Paha Biçilmez İstanbul'la keşif başlıyor!



'Paha Biçilmez İstanbul'la keşif başlıyor! - Resim : 2





 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin