'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' yapan 3 gazeteci ifade verdi!

Özgür Gündem ile dayanışmak için 'nöbetçi genel yayın yönetmenliği' çalışmasına katılan ve haklarında soruşturma açılan gazeteciler ifade verdi.

Google Haberlere Abone ol
'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' yapan 3 gazeteci ifade verdi!

Sendika.org'un haberine göre, Özgür Gündem gazetesine baskı ve sansür, çalışanlarına yönelik gözaltı ve tutuklamalar nedeniyle Dünya Basın Özgürlüğü Gününde başlatılan dayanışma eylemine katılan ve haklarında soruşturma başlatılan gazeteciler Ayşe Düzkan, Faruk Eren ve Ertuğrul Mavioğlu, Çağlayan Adliyesi’nde ifade verdi.





'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' yapan 3 gazeteci ifade verdi!



Özgür Gündem ile dayanışmak amacıyla başlatılan “nöbetçi genel yayın yönetmenliği” çalışmasına katıldıkları için soruşturulan gazetecilere destek vermek amacıyla DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK/Basın-İş üye ve yöneticileri ile TGS Genel Başkanı Uğur Güç, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş ve gazeteciler de adliyeye geldi.



İfadeye girmeden önce kısa bir açıklama yapan DİSK/Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, “Özgür Gündem’e yönelik baskılar nedeniyle bir dayanışma çalışması yürüttük ancak dayanışma çalışmamız da soruşturmalık oldu. Bu soruşturma dahi basına ve basın emekçilerine yönelik baskı ve saldırılar ile onlarla dayanışma faaliyetinin önemini gösteriyor. Dayanışmamız bundan sonra da sürecek” dedi.



Dört yeni soruşturma



Gazeteciler, ifade vermek üzere adliyeye gittiklerinde aynı çalışmaya katılan Ahmet Abakay, Ragıp Duran, Ömer Ağın ve Nurcan Baysal hakkında da soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Nöbetçi genel yayın yönetmenlerinden ilk olarak Ayşe Düzkan, Faruk Eren, Ertuğrul Mavioğlu, Mustafa Sönmez ve Melda Onur; daha sonra Eşber Yağmurdereli, Celal Başlangıç ve Fehim Işık hakkında soruşturma başlatılmıştı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin