Özgür Gündem nöbetçisi Murat Uyurkulak'a 15 ay hapis!

Özgür Gündem Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği'nden yargılanan yazar Murat Uyurkulak, 15 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Özgür Gündem nöbetçisi Murat Uyurkulak'a 15 ay hapis!

bianet'in haberine göre; Özgür Gündem Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenlerinden Murat Uyurkulak'ın yargılandığı davaya devam edildi.



İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Uyurkulak'ın avukatı Hürrem Sönmez “Burada Özgür Gündem ile dayanışma yargılanıyor” diye konuştu.



“Müvekkilim edebiyatçıdır. Düşünce ve ifade hürriyetini savunmak müvekkilim açısından bir yazar olarak temel yaşam edinimidir. Burada yargılanan diğer kişilerin topluma karşı bunu savunmak gibi ayrıca bir yükümlülükleri var, demokratik toplumun oluşması ve korunması için böyle bir sorumluluk var.



“Gazetelerin yayın politikaları üniversitelerde, akademide tartışılabilir. Gazetelerin yayın politikalarını yorumlayacak, değerlendirecek olan toplumdur, mahkemeler değildir. Müvekkilimin beraatini talep ediyorum.”



Avukat Özcan Kılıç da yargıya konu yazıların siyasal değerlendirme yazısı olduğunu vurgulayarak “Hangi örgütün propagandası” diye sordu.



Yazıda propaganda olmadığını belirterek beraat istedi.



Davayı karara bağlayan mahkeme, Uyurkulak'ı TMK'nin “propaganda” başlıklı 7/2 maddesinden 15 ay hapis cezasına çarptırdı. Ceza ertelendi. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin