Savcı, Özgür Gündem davasında hangi gazeteci için ne kadar ceza istedi?

Necmiye Alpay, Yıldırım Türker, Nadire Mater, Jülide Kural ve Murat Uyurkulak için istenen cezalar belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Savcı, Özgür Gündem davasında hangi gazeteci için ne kadar ceza istedi?

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi'nde 1 günlüğüne "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" yapan Necmiye Alpay, hakkında mütalaa veren savcı, Alpay'ın "Terör örgütü propagandası yapmak ve örgütün açıklamalarını yayınlamak" suçundan 2 yıldan 8 yıla kadar hapsini talep etti.



Duruşmada görüşünü açıklayan savcı, sanığın olay tarihinde Özgür Gündem Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni olduğunu belirtti. Savcı gazetenin 5 Haziran 2016'da yayınlanan sayısında "Ulusal birlik özgürleştirir" başlıklı haberde PKK terör örgütü ve alt yapılanmalarının propagandasının yapıldığını, KCK yürütme konseyi eş başkanının açıklamalarına yer verildiğini ifade etti. Gazetenin aynı sayısında çıkan başka bir haberde de örgütün propagandasının yapıldığı, basın açıklamasına yer verildiğini kaydeden savcı, Alpay'ın "terör örgütü propagandası yapmak ve örgütün açıklamalarını yayınlamak" suçundan 2 yıldan 8 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasına talep etti.



SAVUNMA İÇİN SÜRE VERİLDİ



Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.



TÜRKER, MATER VE KURAL İÇİN DE KARAR AŞAMASINA GELİNDİ



Gazeteci Yıldırım Türker, yazar Nadire Mater ve sinema oyuncusu Jülide Kural için de dava karar aşamasına gelindi.



İstanbul 22’inci Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda görüşünü açıklayan duruşma savcısı Yıldırım Türker’in “Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapsini istedi. Nadire Mater ve Jülide Kural’ın ise “Terör örgütünün bildiri ve açıklamalarını basmak ve yayınlamak”, “Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 2 yıldan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, sanıkları son savunmasını yapmaları için duruşmayı erteledi.



MURAT UYURKULAK İÇİN "PROPAGANDA"DAN HAPİS İSTENDİ



Gazeteci Yazar Murat Uyurkulak'ın Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği nedeniyle yargılandığı davada savcı mütalaa verdi.



Savcı, Uyurkulak’ın “Terör örgütü propagandası yapmak” suçuyla ilgili Terörle Mücadele Kanunu’nun 7/2, maddesinden 7'5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.



Duruşmada söz alan Uyurkulak'ın avukatı Hürrem Sönmez, "Bir önceki duruşmada belirtmiştik. Savcının kendisi terör rögütünden yargılanıyorken bu dava yok hükmündedir. Beraat talep etmiştik. Mahkeme bunu gözönüne almadı, bu talebimize ilişkin karar da oluşturmadı da. Savunmamı yapmak için süre istiyorum" diye konuştu.



Mahkeme, davayı 7 Mart’ta erteledi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin