Oyunculardan Sabah'ın haberine tepki: 'Kışkırtan yayın olmaz'

Oyuncular Sendikası Sabah'ın haberine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Oyunculardan Sabah'ın haberine tepki:  'Kışkırtan yayın olmaz'

Oyuncuların sinema, televizyon ve tiyatro alanındaki haklarını korumak ve sektördeki koşulların iyileştirilmesini sağlamak için kurulan 'Oyuncular Sendikası' Sabah gazetesinin haberine tepki gösterdi.



Sabah gazetesinde 2 gün önce yayınlanan 'Halktan kopuk sanatçılar' başlıklı haberde Pelin Batu, Beren Saat, Atilla Taş, Tarık Akan, Deniz Çakır gibi isimlerin attıklarını tweetler nedeniyle hedef gösterilmesini eleştiren Oyuncular Sendikası şu açıklamayı yayınladı:



Oyuncular Sendikası olarak; 4 Kasım 2015 tarihli Sabah Gazetesi’nin bazı oyuncuları Twitter’daki paylaşımları nedeniyle hedef göstermesini ve itibarsızlaştırmaya çalışmasını sorumsuz gazetecilik olarak değerlendiriyor ve kınıyoruz.



’Oyuncuları hedef alan, bu tarz nefret ve kutuplaştırmaya yönelik gazeteciliğin, zedelenmiş olan toplumsal barışı yeniden inşa etmek yerine olumsuz duyguları köpürtmekten başka bir işe yaramayacağı açıktır. Düşünce ve ifade hürriyeti Anayasamız tarafından güvence altına alınmıştır.



Ayrıca Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nde yer alan "Gazeteci; başta barış, demokrasi ve insan hakları olmak üzere, insanlığın evrensel değerlerini, çok sesliliği, farklılıklara saygıyı savunur. Milliyet, ırk, etnisite, cinsiyet, dil, din, sınıf ve felsefi inanç ayrımcılığı yapmadan tüm ulusların, tüm halkların ve tüm bireylerin haklarını ve saygınlığını tanır. Gazeteci; her türden şiddeti haklı gösterici, özendirici ve kışkırtan yayın yapamaz" cümlelerini de hatırlatmak isteriz. Söz konusu tweet’ler tamamen düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında kamuoyu ile paylaşılabilir niteliktedir. Oyuncular Sendikası olarak milliyet, ırk, etnisite, cinsiyet, cinsel yönelim, dil, din, sınıf ve felsefi inanç ayrımcılığı yapmadan tüm meslektaşlarımızın yanındayız. Sabah Gazetesi’ni yapıcı, olumlu ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz. 



Sabah'ın haberini okumak için tıklayınız



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin