Oscar’larda !f İstanbul filmlerine 12 adaylık!

İş Bankası Maximum Kart ana partnerliğinde 5. kez düzenlenecek 16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali programından 4 film, toplam 12 dalda adaylık kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Oscar’larda !f İstanbul filmlerine 12 adaylık!

İş Bankası Maximum Kart ana partnerliğinde 5. kez düzenlenecek ve 16 Şubat’ta başlayacak 16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin programından 4 film, 2017 Oscar Ödülleri’nde toplam 12 dalda adaylık kazandı.



!f İstanbul’un Açılış Filmi “Moonlight / Ay Işığı”, 2017 Akademi Ödülleri’nde toplam 8 dalda adaylık alarak Oscar’ın en güçlü adaylarından biri olduğunu kanıtladı. Barry Jenkins’in yönettiği, bir çocuğun büyüme ve kendini keşfetme hikâyesini konu alan “Ay Işığı”, “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen”, “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” (Naomie Harris), “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu”(Mahershala Ali), En İyi Uyarlama Senaryo (Barry Jenkins, Tarell Alvin McCraney), “En İyi Müzik” (Nicholas Britell), “En İyi Kurgu” (Joi McMillon, Nat Sanders) ve “En İyi Görüntü Yönetimi” (James Laxton) dallarında adaylık aldı.



Ghibli animasyonu !f İstanbul’da!



Yılın merakla beklenen Ghibli yapımı “Red Turtle/Kırmızı Kaplumbağa” ise En İyi Animasyon dalının öne çıkan filmlerinden. Oscar ödüllü Hollandalı yönetmen Midhaël Dudok de Wit’in çektiği bu büyüleyici animasyon, Cannes’ın Belirli Bir Bakış bölümünden Jüri Özel Ödülü’yle dönmüştü.



2 film Yabancı Dilde En İyi Film’e aday



!f İstanbul kapsamında Türkiye’de ilk kez gösterilecek iki film de Yabancı Dilde En İyi Film dalında aday oldu. Hannes Holm’ün yazar Frederick Backman’le birlikte, Backman’ın İsveç’te çok satan romanından uyarladığı “A Man Called Ove/Hayata Röveşata Çeken Adam”, samimi ve insancıl bir yapım. Film aynı zamanda, En İyi Makyaj dalında “Star Trek Beyond” ve “Suicide Squad”a karşı yarışacak.



Oscar’larda Avustralya’yı temsil eden “Tanna” ise, bir yeryüzü cennetinde yaşanan büyük bir aşkın gerçek hikâyesini anlatan büyüleyici ve dokunaklı bir film. Londra, Venedik film festivallerinden ödüller toplayan “Tanna” aynı zamanda, festivalin İstanbul ayağının son 3 gününde düzenlenecek !f² kapsamında 32 şehir ve 42 farklı noktada on binlerce kişiye aynı anda ulaşacak.



Biletler 3 Şubat’ta biletix’te!



İş Bankası Maximum Kart’ın 5. kez ana partnerliğinde ve Mars Cinema Group ortaklığında gerçekleşecek !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin programı 26 Ocak’ta açıklanacak ve biletler 3-5 Şubat tarihlerinde İstanbul için, 17-19 Şubat tarihlerinde de Ankara ve İzmir için biletix’te % 10 indirimle, İş Bankası Maximum Kart sahiplerine özel %20 indirimle ön satışa çıkacak. Bu yıl da festival biletleri biletix.com’dan ve sinema gişelerinden satın alınabilecek. Festivalde İş Bankası Maximum Kart sahiplerine özel olarak hazırlanan “Maximum Film” ve “Maximum Müzik” paketleri ile biletlerde % 50 indirim ayrıcalığı sunulacak. İş Bankası Maximum Kart sahipleri, “Maximum Film” paketiyle en az 4, en fazla 20 adet festival sinema biletini, “Maximum Müzik” paketiyle ise en az 2, en fazla 6 adet etkinlik biletini %50 indirimle satın alabilecekler. Paket almayı tercih etmeyen İş Bankası Maximum Kart sahipleri için de film ve etkinlik biletlerinde ön satışta %20 indirim ayrıcalığı sunulacak.


Etiketler if istanbul oscar
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin