Oscar ödülleri sahiplerini buldu! İşte, kazananlar...

91'inci Oscar Ödülleri töreni sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Oscar ödülleri sahiplerini buldu! İşte, kazananlar...

Bu yıl 91'inci kez düzenlenen Akademi Ödülleri dağıtıldı. Los Angeles'taki Dolby Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen ödül töreninde mutlu sona 'Green Book' ulaştı.



'Black Panther', 'Roma' ve Green Book' 3'er Oscar kazanırken 'Bohemian Rhapsody', 4 Oscar ile bu yılın rekortmeni olmayı başardı.



Oscar gecesinde neler oldu?



Türkiye'de 'Yeşil Rehber adıyla izlenen, yönetmenliğini Peter Farrelly'nin gerçekleştirdiği komedi - drama türündeki filmde başrolleri Viggo Mortensen, Mahershala Ali ve Linda Cardellini paylaştı.



Türkiye'de 18.737 kişinin izlediği 'Green Book'un dünya hasılatı ise 110.2 milyon $



EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU

Regina King - If Beale Street Could Talk



EN İYİ BELGESEL

Free Solo



EN İYİ SAÇ VE MAKYAJ

Vice



EN İYİ KOSTÜM TASARIMI

Black Panther



EN İYİ PRODÜKSİYON DİZAYNI

Black Panther



EN İYİ SİNEMATOGRAFİ (GÖRÜNTÜ YÖNETMENLİĞİ)

Roma



EN İYİ SES EFEKTİ

Bohemian Rhapsody



EN İYİ SES KURGUSU

Bohemian Rhapsody



EN İYİ YABANCI DİLDE FİLM

Roma



EN İYİ KURGU

Bohemian Rhapsody



EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU

Mahershala Ali (2017'de 'Ay Işığı' filmindeki rolüyle Oscar kazanan ilk Müslüman olan Mahershala Ali, iki yıl aradan sonra bu ödüle bu kez 'Yeşil Rehber' ile layık görüldü. )



EN İYİ ANİMASYON FİLM

Spider-Man: Into the Spider-Verse



EN İYİ KISA ANİMASYON FİLM

Bao



EN İYİ KISA BELGESEL

Period. End Of Sentence



EN İYİ GÖRSEL EFEKT

First Man



EN İYİ KISA FİLM

Skin



EN İYİ ORİJİNAL SENARYO

Green Book



EN İYİ UYARLAMA SENARYO

BlacKkKlansman



EN İYİ FİLM MÜZİKLERİ

Black Panther



EN İYİ FİLM ŞARKISI

Shallow (Lady Gaga)



EN İYİ ERKEK OYUNCU

Rami Malek (Bohemian Rhapsody )



EN İYİ KADIN OYUNCU 

Olivia Colman (The Favourite)



EN İYİ YÖNETMEN

Alfonso Cuarón (Roma)



EN İYİ FİLM

Green Book



OSCAR TÖRENİNDEN NOTLAR:



'GREEN BOOK' SÜRPRİZİ



Oscar Ödülleri büyük bir sürprize sahne oldu. Herkesin favorisi ‘Roma'yı geride bırakan ‘Green Book' (Yeşil Rehber) En İyi Film dalında Oscar'ı kaptı.



Bir süredir aralarında ustu yönetmen Steven Spielberg gibi isimlerin de bulunduğu Holywood'un önde gelen isimlerinin "TV için çekilen filmler televizyon filmidir" türü Netflix karşıtı açıklamaları Akademi üyelerinden karşılık buldu. Akademi, birçok sinema yazarı tarafından ‘başyapıt' olarak gösterdiği Netflix yapımı Roma'yı değil ‘Green Book'u tercih etti.



Geçen hafta New York Times'a konuşan bir Akademi üyesi, birçok üyenin bir ikilem içinde olduğunu ‘sinemayı bitireceği' iddia edilen Netflix yapımı bir filme oy vermeyeceklerini söyleyip ekliyordu: "Vicdanlarını rahatlatmak için En İyi Yönetmen ödülünü Roma'nın yönetmeni Alfonso Cuaron'a verip, En İyi Film için başka bir filmi tercih edecekler!



MEKSİKALILARIN ZAFERİ



Trump'ın sınırına duvar örmek istediği Meksika filmleriyle Hollywood'u fethetmeye devam ediyor.

Son 5 yılın 4'ünde Meksikalı yönetmenler Oscar ödülünü kazandı.

2013'te Alfonso Cuaron, 2014 ve 2015'te Alejandro Gonzalez Inarritu ve 2017 Guillermo del Toro'dan sonra 2018'de bir kez daha Alfonso Cuaron En İyi Yönetmen dalında Oscar'ın sahibi oldu.



SUNUCUSUZ TÖREN SEVİLMEDİ



Oscar töreninde 50 yıl aradan sonra ilk kez bir sunucu yoktu. Çeşitli sanatçılar sahneye çıkıp ödülleri sundu. Tören beklenenden çok daha yavan geçti. Eski yıllardaki şaşalı gösteriler yoktu. Geçmiş yıllarda sunucuların yaptığı espriler de olmayınca düz bir tören oldu. Süreyi kısaltmaya çalışan akademi tüm çabasına rağmen 3 saatten fazla sürdü.



EN POLİTİK KONUŞMA SPIKE LEE'DEN



‘En İyi Uyarlama Senaryo' dalında ilk kez Oscar kazanan usta yönetmen Spike Lee mutluluğunu sahnede Samuel L Jackson'ın kucağına zıplayarak gösterdi.

Lee ödül konuşmasındaki, "2020 başkanlık seçimleri yaklaşıyor. Harekete geçelim ve tarihin doğru tarafında duralım. Sevgiyle nefret arasında ahlaki bir seçim yapalım... Hadi doğru olanı yapalım..." sözleri ayakta alkışlandı.



GLENN CLOSE'UN ŞANSIZLIĞI



Gecenin en büyük sürprizlerinden biri de Glenn Close'un ‘En İyi Kadın Oyuncu' dalında ödülü Olivia Colman'a kaptırmasıydı. Daha önce 6 kez Oscar'a aday olup kazanamayan Close 7'nci seferde de şansızlığını kıramadı. Glenn Close, 7 kez aday olup Oscar kazanamayan usta aktör Paul Newman'ın rekoruna ortak oldu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin