Ortadoğulu belgeselciler !f İstanbul’da buluşuyor!

!f Doc Lab, Türkiye’den ve Ortadoğu’dan belgesel yönetmenlerini bir araya getiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Ortadoğulu belgeselciler !f İstanbul’da buluşuyor!

İş Bankası Maximum Kart’ın 5. kez ana partnerliğinde düzenlenecek 16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin bu yılki yeniliklerinden biri de !f Doc Lab. !f İstanbul ve Yeni Film Fonu işbirliğiyle 22-23 Şubat tarihlerinde Soho House İstanbul’da gerçekleşecek !f Doc Lab, Türkiye’den ve Ortadoğu’dan belgesel yönetmenlerini bir araya getiriyor. !f Doc Lab’in dikkat çeken etkinliklerinden biri de Erol Mintaş ve Zaid BaQaeen’in yürütücülüğünde yapılacak “Akıllı Telefonla Belgesel Yapmak” başlıklı atölye!



İş Bankası Maximum Kart’ın 5. kez ana partnerliğinde düzenlenecek 16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin programındaki yeniliklerden biri de !f Doc Lab olacak. !f İstanbul ve Yeni Film Fonu işbirliğiyle gerçekleşecek !f Doc Lab, Türkiye’den ve Ortadoğu'dan belgesel yönetmenlerini İstanbul’da buluşturacak.



!f İstanbul’un “bir soluklanma ve rahatlama ânı, destek ve güç veren bir ortamda birlikte geçirilecek bir zaman aralığı” olarak tanımladığı !f Doc Lab, yönetmenlerin hem birbirleriyle ve hem de uluslararası destek ağıyla daha yakın ilişkiler kurabilmeleri için bir fırsat yaratmayı amaçlıyor. !f Doc Lab kapsamında sektörün tanınmış isimleri, gelişme aşamasındaki projelere danışmanlık yapacak; diğer yandan, bütün zorluklara rağmen filmlerini gerçekleştirip hikâyelerini dünyaya ulaştırabilmiş yönetmenler, ilham ve başarı öykülerini paylaşacak.



Türkiye’den ve Ortadoğu'dan belgesel yönetmenlerini bir araya getirecek olan buluşma 22-23 Şubat tarihlerinde Soho House İstanbul’da gerçekleşecek ve yalnızca akredite olan belgeselcilerin katılımına açık olacak.



Akıllı telefonlarımızla film çekiyoruz!



!f Doc kapsamında ayrıca, 23-26 Şubat tarihlerinde bomontiada Atölye’de “Akıllı Telefonla Belgesel Yapmak” başlıklı bir atölye de düzenlenecek. “Annemin Şarkısı” filmiyle ulusal ve uluslararası pek çok ödül kazanmış Türkiyeli yönetmen Erol Mintaş ile Ürdünlü görüntü yönetmeni, görsel tasarımcı ve senarist Zaid BaQaeen’in yürütücülüğünde gerçekleşecek atölye, “Akıllı telefonlarla nasıl bir anlatım dili yaratabiliriz?”, “Nasıl hikâyeler anlatabiliriz?”, “Güçlü filmler yapabilir miyiz?”, “Her gün kullandığımız akıllı telefonlar kendi istediğimiz filmleri, dert edindiğimiz meseleleri bir yerlere bağlı olmadan anlatabilmek için bize ne tür imkanlar sağlıyor?” sorularının peşine düşecek.



16 Şubat’ta başlıyor



İş Bankası Maximum Kart ana partnerliğinde ve Mars Cinema Group ortaklığında yapılacak 16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 16 Şubat’ta İstanbul’da başlayacak ve 2 Mart’ta Ankara’ya ve İzmir’e uğrayarak 5 Mart’ta 16. yaş yolculuğunu tamamlayacak.



 


Etiketler !f istanbul
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin