Orhan Bursalı'dan, çok sert Nuray Mert çıkışı!

Cumhuriyet gazetesi köşe yazarı Orhan Bursalı, Nuray Mert’in kovulması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Orhan Bursalı'dan, çok sert Nuray Mert çıkışı!

RS FM’de program yapan Enver Aysever’e konuşan Orhan Bursalı, Cumhuriyet gazetesine yönelik eleştirilere değinirken, gazetenin yazarlarından Nuray Mert’in bir yazısını hatırlattı.



Nurat Mert, yazısında, “Kemalizm de, tek parti dönemi de, sonuna kadar demokratik eleştirinin vazgeçilmez bir konusunu oluşturmaya devam etmeli, bence hiç mahsuru yok, pek çok demokrat için de. Birileri Atatürk’ü demokrasinin, özgürlüklerin önüne geçirip, tartışmanın konusu yapılmasına izin vermiyordu, siz de aynı şeyi yapıyorsunuz, belli ki daha da yapacaksınız. Böyle olunca tabii ki tek parti hukukunu savunuyorsunuz, sadece partinin ve liderinin adı ve meşrebi farklı, olay bundan ibaret.” ifadelerini kullanmıştı.



"Cumhuriyet, benim gazetem..."



Mert’in ‘kapının önüne konmasını’ isteyen Bursalı, “Nuray Mert yazısından sonra kaç tane mesaj geldi bana. Nuray Mert’in kapının önüne konması lazım. Bana, nasıl izin veriyorsunuz, diye soruyorlar. Ben gazetenin yöneticisi değil, köşe yazarıyım. Cumhuriyet benim gazetem, benim yerim” ifadelerini kullandı.



"Mert’in yazısını okuyunca..."



Gazeteye farklı görüşlere sahip yazarların geldiğini söyleyen Bursalı, Mert’in yazısını okuyunca tüylerinin diken diken olduğunu belirterek, “Bunlar gidecekler ve yine Cumhuriyet’te, Atatürk’e, cumhuriyet değerlerine sahip, solcu, dönek olmayan insanlar kalacak. Nuray Mert yazısının çıkması büyük bir şanssızlık. Tüylerim diken diken oldu okuyunca. Burası bir süpermarket değil. Bazı gazeteler öyledir. Cumhuriyet böyle bir gazete değil. Kendi değerleri içerisinde var olması gereken bir gazetedir. Buna saygı göstermek lazım. Bunu dağıtamazsınız!” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin