ONUR BAŞTÜRK'TEN ÇAPAMARKACILAR'A AÇIKLAMA: KELEBEK'TE DEĞİL KENDİ SİTEMDE YAZDIM

© MEDYATAVA- Onur Baştürk: "İki hafta önce onurbasturk.com'da yayınlanan (yani Çapamarka'cıların yanlış takip ettiği gibi ekolay ya da Kelebek'te değil) bir şikayet maili bugün sitenize de konu oldu. Bunca kızgınlığa neden olan okur mailini göndermek istedim. İşte, haliyle herkesin merak ettiği, İlknur Yazıcı adlı okurdan gelen "püreli" şikayet maili..."

Google Haberlere Abone ol
ONUR BAŞTÜRK'TEN ÇAPAMARKACILAR'A AÇIKLAMA: KELEBEK'TE DEĞİL KENDİ SİTEMDE YAZDIM

 “Bu hafta sonu enterasan bir servis anlayışına şahit olduk, bunu bir şikayet olarak yazıyorum. Köşenize de taşırsanız memnun olurum. Çünkü yaklaşım bizi oldukça rahatsız etti. Cumartesi akşamı yurtdışında yaşayan bir arkadaşımızın İstanbul’da oluşu dolayısıyla yeni bir mekanda yemek yiyelim diyerek Joke Perestroyka’yı seçtik. Masamıza oturduk, uzun bir süre servisimiz açılmadı. Menü bekledik, menü geldi, yemek seçimlerimizi, şarabımızı söyledik. Yemekler geldi. Fakat arkadaşımın püresinden ip çıktı! Servis elemanına söyledik, ipi aldı, götürdü. Bu arada benim etim çok iyi pişsin dememe rağmen nerdeyse çiğdi, diğer arkadaşımın yemeği balıktı, ama tabağın meyvalarla dolu kısmının içinde çıkan üç minyatür balık parçası onu doyurmadı.. Bu arada yetkili kişi geldi, durumu anlatmışlar. Dalga geçer bir ses tonuyla üçümüzden ayrı ayrı özür diledi, biz herhalde ‘it’s a joke’ diye düşününürken edindiğimiz yüz ifadesi kendisini kızdırmış olmalı ki, bu sefer kızgın moda geçti ve istersem etimi yeniden yaptıracağını söyledi, masada öyle soğuk rüzgarlar esiyordu ki sanırsınız bir suç var ortada ve suçlu biziz! Bu arada diğer şikayetler ignore edildi, benim et, herkesin tabakları toplandıktan sonra pişmiş olarak geldi, ama biz hala şarabımızı bekliyorduk! Azimliydik, yeniden hatırlattık ve şaraplar geldi, ama kadehler suya sokulup çıkarılmış, ıslak, su damlaları üzerinde ve çıkmamış ruj lekesiyle geldi!! Tekrar gönderdik, sonunda, kahve tatlı saatinde yemeğin üzerine şarabımızı içtik. Masada arkadaşlardan biri İzzet Bey’le görüşmek istedi, aynı yetkili kişi, aynı küstah tavırla bunun mümkün olmayacağını, İzzet Bey’in bahçede ve meşgul olduğunu söyledi, pardon!! Rahatsız etmeyelim o zaman!!


Biraz uzun oldu ama ancak bu kadar özetleyebildim, bunu size taşımak istedik, çünkü İstanbul’da eğlence hayatını besleyen birkaç bin insanın içindeyiz, en iyi mekanları bilen, bulunan, yabancı misafirlerimizi ağarladığımız, iş yemeklerimizi, doğum günlerimizi yaptığımız mekanlar bunlar ve iyi servis nasıl olur, müşteri memnuniyeti nasıl sağlanır, yapılan hatalar nasıl telafi edilir gayet iyi biliyoruz, bu mekanı temsil eden insanların kendilerini değil mekanı temsil ettiğini unutmamaları gerekiyor, yok biz tok satıcıyız, bizde böyle, canınız isterse gibi bir politikası varsa İzzet Bey`in onu bilemem, ancak oluşturdukları imaja yakışmadığını söylemeliyim. Bizim için zevksiz bir yemek, zevksiz bir akşam oldu, bir daha da bu mekana ne gideriz, ne de gitmek isteyene tavsiye ederiz”.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin