Online alışverişte kırılma noktası olacak

Kavurucu sıcakların e-ticaret sektörüne etkisi ne olacak?

Google Haberlere Abone ol
Online alışverişte kırılma noktası olacak

E-ticaret paketi sektöründe faaliyet gösteren Bilginet'in satış ve pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Yücel, iklim değişikliği tartışmalarını yeniden gündeme taşıyan aşırı sıcak havaların, e-ticaret sektörü için bir kırılma noktası olacağını söyledi.



Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden kavurucu hava sıcaklıkları, iklim değişikliğinin olası etkilerini tekrar gündeme taşıdı. Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer Yönetimi (NOAA) dünyanın, Haziran 2015’te 1880’den bu yana yaşadığı en sıcak yılı geçirdiğini açıkladı. Hatırlanacağı gibi, geçtiğimiz yıl da aynı kurum tarafından 'rekor sıcaklık yılı' ilan edilmişti. Hem Türkiye'de, hem de dünyanın dört bir yanında kamu hayatını olumsuz etkileyen sıcaklık artışları, özellikle başta Hindistan ve Pakistan olmak üzere, neredeyse bütün Avrupa'yı da kasıp kavuruyor.



Temmuz ve Ağustos aylarında da havanın nemli ve çok sıcak olacağını belirten uzmanlara göre, artan sıcakların sebebi insan kaynaklı küresel ısınma. İklim değişikliği ve sıcaklık artışları, binlerce kişinin ölümüne yol açtığı gibi, küresel ekonomiyi de olumsuz etkiliyor. Yapılan hesaplamalara göre, iklim değişikliğine bağlı doğal afetler yılda en az 1,2 trilyon Dolar zarara yol açıyor.



'Hepimiz için E-Ticaret' sloganıyla hem KOBİ'lerin ve iş dünyasının, hem de e-ticaret kullanıcılarının yanında olduklarını söyleyen Bilginet'in satış ve pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Yücel, "Kavurucu sıcaklar ve iklim değişikliği hayatımızda birçok şeyi değiştiriyor. İnsanlar klimalı ortamları tercih ediyorlar. Teknolojinin ve internetin yaygınlaşması ile birlikte, aşırı sıcaklarda evlerinden veya ofislerinden çıkmamaya özen gösteriyorlar. Doğal olarak da, temel ihtiyaçları dâhil alışverişlerinin çoğunu e-ticaret üzerinden yapıyorlar. Bir kültürel değişim yaşanıyor. Yaşanan bu değişim, e-ticaret sektörü ve online alışveriş için bir kırılma noktası olacak" diyerek kendi altyapılarını kullanan e-ticaret sitelerinin, havanın aşırı sıcak olduğu saatlerde, belli ürünlerin satışında geçmiş yıllara oranla daha yüksek satışlar gerçekleştirdiğini belirtti.



Üç binden fazla e-ticaret sitesinin kendi altyapılarını kullandığını, Bilginet olarak Türkiye'nin kalkınmasının e-ticaret sektörünün büyümesi ile olacağına inandıklarını ve bunun için çalıştıklarını ifade eden Tolga Yücel, "Yaşadığımız bu dönemde, herkes dijital bir göç yolculuğunda. İnternet hızının ve online mecralarda arz çeşitliliğinin artması, sosyolojik ve kültürel değişimler alışveriş alışkanlığını değiştiriyor. E-ticarette mağaza açmak, ürün satmak bir alternatiften, bir zorunluluğa dönüşüyor" dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin