Online alışverişte dengeler değişti

Yaz döneminde intetnette en çok hangi ürünler rağbet gördü?

Google Haberlere Abone ol
Online alışverişte dengeler değişti

Sabancı Topluluğu’nun online alışveriş platformu kliksa.com, yaz mevsimi boyunca internet üzerinden en çok tercih edilen ürünleri açıkladı.



Kliksa.com verilerine göre, Haziran, Temmuz ve Ağustos ayının son günlerini de içine alan dönemde akıllı telefon, bilgisayar ve televizyon gibi elektronik ürünlere olan rağbet devam ederken bebek bezi, oto lastiği ve parfüm en çok tercih edilen diğer ürünler olarak öne çıktı. Altın, takı ve mücevherat ürünleri, oyun ve oyun konsolu ile kozmetik ürünleri ise geçen yıllara göre online alışverişte öne çıkan ve önemli oranda talep artışı gören diğer ürünler oldu. Türkiye genelinde en çok online ürün satın alınan iller; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli’nin ardından sırasıyla Antalya, Konya, Adana, Balıkesir, Mersin, Muğla, Tekirdağ ve Gaziantep olarak sıralandı.



Bebek bezi, kadın ve erkeklerin ilk tercihleri arasında yer aldı



Yaz döneminde kadınlar en çok bebek bezi, parfüm, akıllı telefon, elektrikli süpürge, parfüm ve ütü satın alırken, kadınların en çok alışveriş yaptığı iller sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Antalya, Adana, Balıkesir, Konya ve Muğla oldu. Erkeklerin en çok rağbet ettiği ürünler ise akıllı telefon, bebek bezi, USB bellek, oto lastik ve televizyon olarak sıralandı. Erkeklerin en çok alışveriş yaptığı iller ise sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Antalya, Konya, Adana, Mersin ve Balıkesir oldu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin