Online alışverişe 'Bekarlar Günü' dopingi!

Bir günde 14,3 milyar dolarlık online satış gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Online alışverişe 'Bekarlar Günü' dopingi!

Çin'de bulunan online alışveriş sitesi Alibaba, dünyanın en büyük sanal alışveriş etkinliği olarak kabul edilen 11 Kasım Bekârlar Günü'nde toplam 14,3 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi.



Şinhua ajansının haberinde, Çin'de Bekarlar Günü olarak kutlanan 11 Kasım'da, dünyanın en büyük online alışveriş sitelerinden Alibaba'nın, geçen yıl aynı günde yaptığı 51,7 milyar yuanlık satışını yüzde 60 artırarak, bu yıl 14,3 milyar dolarlık (91,2 milyar yuan) hasılat elde ettiği belirtildi.



Haberde, Alibaba sitesinde satılan ürünlerin başında cep telefonu gelirken, saat, tv setleri, süt, bal ve çerez gibi ürünlerin de en çok satılan ürünler arasında olduğu ifade edildi. Alibaba online satış sitesi üzerinden 24 saatte 710 milyon ödeme gerçekleşirken, saniyede 85 bin 900 satış yapıldığı kaydedildi. 



Şirket Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurmaya hazırlanıyor



Alibaba'nın sahibi Jack Ma'nın, 11 Kasım Bekarlar Günü'nün küreselleşmesini umduğu ifade edilirken, şirketin yapılan rekor satışla Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurmaya hazırlandığı bildirildi. Satın alınan ürünlerin, 1,7 milyon kurye, 400 bin araç ve 200 uçakla sahiplerine ulaştırılması öngörülürken, Bekarlar Günü'nün ilk saatinde 3,9 milyar dolarlık satış da Alibaba'yı yeni bir rekora taşımıştı.



Çin'de internetten yapılan alışverişlerin yüzde 80'i Alibaba'da sitesi üzerinden gerçekleşiyor. Alibaba, Çin'de ürün satmak isteyen uluslararası firmalara ve deniz aşırı ülkelere satış yapmak isteyen Çinli firmalara ulaşmayı amaçlıyor. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin