Ölüm tehdidi alan yayın yönetmeninden suç duyurusu

Haftalık yayın yapan bir gazetenin genel yayın yönetmeni, tehdidi aldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Ölüm tehdidi alan yayın yönetmeninden suç duyurusu

Bitlis'te yerel yayın yapan Bitlis Aktüel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sinan Aygül, kimliği belirsiz kişiler tarafından ölüm tehdidi aldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.



Avukatı Fırat Epözdemir ile Tatvan Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulunan Aygül, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaleme aldığı yolsuzlukhaberlerinden dolayı ölümle tehdit edildiğini ileri sürdü.



Daha önce de bu tür tehditler aldığını ve yaptığı haberlerden dolayı hakkında birçok suç duyurusunda bulunulduğunu vurgulayan Aygül, "Görev yaptığım süre boyunca bilgi ve belgelere dayanarak özellikle yolsuzluk, hak ihlali gibi konularda yapmış olduğum haberlerden dolayı sayısız tehdit aldım. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da duruşum değişmeyecektir. Mesleğim kutsal bir meslektir" dedi.



Aygül'ün avukatı Fırat Epözdemir ise müvekkilinin gazetecilik mesleğini yerine getirmeye çalıştığını bildirerek, yaptığı haberlerle gerçekleri ortaya çıkarmaya çalıştığını ifade etti.



Etik değerlere bağlı kalıp gerçekleri ortaya çıkaran gazetecilerin bu tip durumlarla karşılaşabildiğini anlatan Epözdemir, "Bu haberlerden hoşnut olmayan birtakım çevreler, böyle bir girişimde bulunmuşlardır ama şu noktayı atlamışlardır. Müvekkilim Aygül, mesleğine devam edecek, yolundan dönmeyecektir. Gazetecilik ve basın etiği üzerine son günlerde birtakım tartışmalar var. Bunları kabul etmek mümkün değil. Umarım Tatvan savcılık makamı çok ciddi bir soruşturma yürüterek failleri ortaya çıkarır, gerekli soruşturmayı yaptıktan sonra kamu davası açarak failleri cezalandırır" diye konuştu.



Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) Başkanı İlhan Karabulut da yaşananların kabul edilir yanı olmadığına işaret ederek, amacı halkı aydınlatmak ve gerçeği ortaya çıkarmak olan meslektaşlarına yapılacak baskı, tehdit, yıldırma gibi her türlü olumsuz ve çirkin davranışı kınadıklarını kaydetti. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin