OLAY GAZETESİNDE TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR

Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın örgütlü olduğu Bursa Olay gazetesinde toplu sözleşme görüşmeleri 22 Temmuz'da başlayacak.

Google Haberlere Abone ol
OLAY GAZETESİNDE TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR

Sabah-atv grubunun bağlı olduğu Turkuvaz işyerlerinden sonra Halk TV’de toplu sözleşme görüşmelerini yürüten TGS, Bursa’da kurulu Olay gazetesinde de 22 Temmuz 2009 tarihinde toplu sözleşme görüşmelerine başlayacak.


 


TMSF’nin, Olay gazetesi ve Olay televizyonunun yönetimine el koymasından sonra bu işyerlerinde çalışanlar TGS’ye üye olmaya başladılar. Yasaların aradığı yarıdan fazla örgütlenme koşulunun sağlanmasından sonra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvurularak çoğunluk tespiti istendi.


 


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca TGS'ye 2 Ocak 2009 tarihinde tebliğ edilen tespit yazısında, başvuru tarihi olan 31 Temmuz 2008 itibariyle, Olay gazetesinde çalışan 207 kişiden 115'inin; Olay televizyonunda ise 43 çalışandan 31'inin TGS üyesi olduğu bildirildi.


 


İşveren tarafından bu tespitlere itiraz edilmesi nedeniyle iş mahkemelerinde yapılan yargılamalar sonucunda TGS’nin her iki işyerinde çoğunluğa sahip olduğu yargı kararıyla da belirlendi. Olay gazetesindeki çoğunluk tespitinin Yargıtay’da onanmasından sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın verdiği Toplu Sözleşme Yetkisi TGS’ye 1 Temmuz 2009 tarihinde tebliğ edildi.


 


Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın, 7 Temmuz 2009 tarihinde çalışanlarla yaptığı toplantıda üyelerin toplu sözleşme taslağıyla ilgili önerileri alındı. TGS Yönetim Kurulu’nun 9 Temmuz 2009 tarihinde yaptığı toplantıda ise üyelerin önerileri doğrultusunda Toplu Sözleşme taslağı hazırlandı.


 


TGS’nin toplu sözleşme teklifi 13 Temmuz 2009 pazartesi günü Olay Basın ve Yayıncılık A.Ş (Olay gazete) Genel Müdürü Zakir Barutçu’ya teslim edildi.


 


Taraflar, toplu sözleşme görüşmelerinin 22 Temmuz 2009 Çarşamba günü Olay gazetesinde başlatılmasına karar verdiler.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin