OKTAY KAYNARCA'NIN ACILI GÜNÜ

Babasını beş yaşındayken kaybeden Oktay Kaynarca'ya ham babalık hem amcalık yapan amcası Adil Kaynarca vefat etti.

Google Haberlere Abone ol
OKTAY KAYNARCA'NIN ACILI GÜNÜ

Salı gecesi 19.15’te kalp krizi geçiren ve hastaneye götürülürken vefat eden 63 yaşındaki Adil Kaynarca’nın kendisine hem babalık hem de amcalık yaptığını belirten Kaynarca, “Bugün hem amcamı, hem babamı kaybettim. Allah kalanlara uzun ömür versin. Çok üzgünüm” dedi.
Kaynarca’nın film gibi öyküsünün başlangıcı 1970 yılında babasının Almanya’dan gelen yengesini havaalanında karşılamasıyla başladı. Kaynarca’nın babası yengesini alıp dönerken trafik kazası geçirdi. Kazada hem babası, hem de yengesi vefat etti. Aile büyükleri toplandı ve Kaynarca’nın genç yaşta dul kalan annesi Nursel Kaynarca’nın, ölen yengesinin kocasıyla yani amcasıyla evlenmesine karar verdi. Böylece Kaynarca’ya 5 yaşından itibaren amcası babalık yapmaya başladı. Kaynarca yaşı büyüyüp gerçek babasının öldüğünü öğrense de, amcasını babası olarak kabul etmeye devam etti.


Son görevini yaptı
Dün ikindi namazında Kaynarca, kendisine yıllarca babalık yapan Adil Kaynarca’ya Karacaahmet’teki Şakir’in Camii’nde son görevini yerine getirdi. Cenaze namazının kılındığı camide, Kaynarca’nın annesi Nursel Kaynarca, kardeşleri Onur, Turgay, Selin, Orkun ve Meryem Kaynarca hazır bulundu.


Özgü Namal da geldi
Metanetli durmaya çalışan Kaynarca’yı en zor gününde eski sevgilisi Özgü Namal’ın yanı sıra sanatçı dostları yalnız bırakmadı. Cezaevinde bulunan Sedat Peker de, camiye beyaz çiçeklerden oluşan bir çelenk gönderdi.


BORA BAĞCIBAŞI / www.milliyet.com.tr


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin