OKTAY EKŞİ´YE TAZMİNAT DAVASI

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derniği Genel başkanı İbrahim Solmaz, Hürriyet Gazetesi Başyazarı Ekşi hakkında tazminat davası açtı.

Google Haberlere Abone ol
OKTAY EKŞİ´YE TAZMİNAT DAVASI

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı İbrahim Solmaz, Hürriyet
gazetesi başyazarı Oktay Ekşi hakkında manevi tazminat davası açtı.
Dernekten yapılan yazılı açıklamada, Ekşi'nin, 15 Ekim 2003 tarihli Hürriyet gazetesinde yer alan köşe yazısında, imam hatip liseleri mezunları için ''sistemin başına bela'' ifadesinin kullanıldığı belirtilerek, ''Solmaz, bir imam hatip lisesi mezunu
olarak kişisel ve ÖNDER Genel Başkanı olarak da dernek adına açtığı davada, Ekşi'den toplam 5 milyar lira manevi tazminat talep ediyor'' denildi.
Açıklamaya göre, Solmaz'ın avukatı aracılığıyla Fatih 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verdiği dava dilekçesinde, ''Ekşi'nin, imam hatip
liselerinin laik sistemin başına bela olduğu şeklinde bir ifade kullanarak, bu liselerin mezun ve mensuplarına okudukları okul tahtında tahkir ve tezyif edici beyanlarla hakaret ettiği'' öne sürüldü.
Açıklamada, Solmaz'ın davadan elde edeceği geliri, 2004 ÖSS sınavında en yüksek puanı alacak imam hatip lisesi mezununa eğitim yardımı olarak vereceği kaydedildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin