Ödülünü Can Dündar ve Erdem Gül'e armağan etti

Sarmaşık filminin yönetmeni Tolga Karaçelik ödülünü tutuklu bulunan iki gazeteci isme ithaf etti.

Google Haberlere Abone ol
Ödülünü Can Dündar ve Erdem Gül'e armağan etti

52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde Tolga Karaçelik’in yönettiği 'Sarmaşık' filmi 4 ödül aldı. Yönetmen, ödülünü, yaptığı haberlerden dolayı tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül’e armağan etti. Karaçelik, "Siz içeride olduğunuz sürece bizde içerideyiz." dedi.



52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nin kapanış ve ödül töreni Cam Piramit Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Festivalin kapanış töreninin sunuculuğunu ise Oktay Kaynarca yaptı.



Törende konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, açılış töreninin üzerinden bir hafta geçtiğini ve finalin geldiğini söyledi. Antalya'da sinemanın 2000 yıl önce Aspendos Antik Tiyatro'da başladığını kaydeden Türel, "Dünyada ve Türkiye sinemasının bütün üyelerine sesleniyorum. 2000 yıllık tarihi olan çok fazla şehir yok. Antalya, dünya sinema merkezi olacaktır. Biz Antalya da 'hadi gari' deriz." şeklinde konuştu.



EN İYİ SENARYO ÖDÜLÜ'NÜ CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL'E ARMAĞAN ETTİ



52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nin Ulusal Yarışma'sında En İyi Senaryo Ödülü'nü 'Sarmaşık' filmiyle alan Tolga Karaçelik'in konuşması geceye damgasını vurdu. Çelik, ödülünü önce sinemaya girmesinde en büyük katkısı olan annesine armağan ederken, daha sonra da geçtiğimiz haftalarda yaptığı haberler dolayısıyla tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e armağan ettiğini söyledi. Karaçelik, "Siz içeride olduğunuz sürece bizde içerideyiz." dedi. Karaçelik'in bu konuşmasının ardından salonda bulunan kalabalığın dakikalarca alkışlaması ise dikkat çekti.



Yayıncı kuruluşa seslenen Karaçelik, kötü şeyler söylemeyeceklerini, dolayısıyla yayını kesmeye gerek olmadığını söyledi.



Uluslararası En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü alan 'Kalandar Soğuğu' filminin oyuncusu Haydar Şişman ise ödülünü tüm insanlığa, halkların kardeşliğine ve demokrasiye armağan ettiğini kaydetti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin