Ödüllü yönetmen Nolan'ın yeni filmi Dunkirk vizyonda!

Batman: The Dark Knight, Inception, Interstellar gibi ödüllü filmlerin yönetmeni Christopher Nolan'ın yeni filmi Dunkirk, dün Türkiye'de vizyona girdi.

Google Haberlere Abone ol
Ödüllü yönetmen Nolan'ın yeni filmi Dunkirk vizyonda!

Vizyona girmeden önce film eleştirmenlerinden oldukça olumlu değerlendirmeler alan film, kültür-sanat ve eğlence yapımlarını notlandıran metacritic.com sitesinde son 20 yılın en iyi beş Oscar adayı ve tüm zamanların ilk on savaş filmleri arasında gösterildi.



Peki gerçekte Dunkirk'te neler yaşandı?



İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiltere Başbakanı olan Winston Churchill, 1940 yılında ünlü "Sahillerde Savaşacağız" konuşmasında bir kurtarma mucizesinden bahsetti. Fransa'nın Dunkirk sahilinden ve limanından 338 bin 226 İngiliz ve Fransız askeri olağanüstü bir şekilde tahliye edilerek, iki ülkenin savaşa devam etmesi sağlanmıştı.



Alman kıskacı



Nazi Almanyası 1939'da Polonya'yı işgal ettikten sonra İngiltere, Fransa'yı savunmak için birlikler gönderdi. Nazi Almanyası Mayıs 1940'ta Belçika ve Hollanda'ya ilerlediği sırada müttefikler ölümcül bir hata yaptı.



Fransa, Almanya sınırını, Maginot Hattı adı verilen bir dizi engel ve silah sistemleriyle savunmayı planladı.



Ancak kuzey bölgesinde herhangi bir savunma hattı oluşturulmadı ve sık ağaçlardan oluşan Ardenler Ormanı'nın olduğu bölgeye herhangi bir askeri savunma düzeni kurulmadı.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Etiketler Christopher Nolan
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin