'O kameramanı hayatım boyunca unutmayacağım'

Macar kameramanın attığı tekme ile yere düşerek dünyanın gündemine gelen Suriyeli sığınmacı Mohsen, "Onu hayatım boyunca unutmayacağım. Umarım yargılanır" dedi.

Google Haberlere Abone ol
'O kameramanı hayatım boyunca unutmayacağım'

Avrupa'da yaşanan sığınmacı krizinde kucağında çocuğu olduğu halde Macar bir kameramanın attığı tekme ile yere düştükten sonra gündeme gelen Suriyeli sığınmacı Osama Abdul Mohsen, kendisini düşüren kameramanı hiçbir zaman unutmayacağını ve bu kişinin cezasını çekmesini umduğunu söyledi.



İspanya'daki antrenör eğitim okulu Cenafe'nin girişimi sayesinde iki çocuğuyla Münih'ten trenle Madrid'e getirilen Osama Abdul Mohsen AA muhabirine konuştu. Cenafe tarafından Madrid'in Getafe ilçesinde kiralanan evde ilk gecesini geçiren Mohsen, burada AA muhabirine, "Uzun bir aradan sonra çok iyi dinlendik. Buna ihtiyacımız vardı. Ama artık hayatım değişti" dedi.



Geçen 8 Eylül'de Macaristan'da yaşanan,  çelme takarak kendisini düşüren Macarkameraman Petra Laszlo'nun yaptıklarını ömrü boyunca hatırlayacağını söyleyen Mohsen, "Hayatım boyunca onu, yaşadığım o anı unutmayacağım. Umarım yaptığının cezasını görür ve yargılanır. Oğlu ile birlikte kaçan bir babaya çelme takmak insanlık dışı bir şey. Bu zamana kadar hiçbir zaman bir gazetecinin çelme takacağını düşünmemiştim. Ben oğlumu kapıp kaçmaya çalışırken, düşürüldüm. Kendimi çok kötü hissettim" dedi.



Yaklaşık 1,5 yıl önce ülkesinden kaçarak Urfa'dan Türkiye'ye giriş yaptığını daha sonra ailesiyle birlikte Mersin'e gittiklerini ve en son 25 gün önce eşini gördüğünü dile getiren Mohsen, "Türkiye'deki eşimi ve diğer 2 çocuğumu İspanya'ya getirmek için elimden gelen herşeyi yapmak istiyorum. Bunu yapmak için çok fazla insan bize yardımcı oluyor. Yeni hayatıma onlarla birlikte burada başlamak istiyorum. 1 veya 2 hafta mı olur bilinmez ama onları getireceğim" şeklinde konuştu.



Konuşması sırasında sık sık duygulanan Mohsen, uluslararası topluma "Geleceği olup olmadığını bilmeden, yaşayıp yaşamayacağını bilmeden, Allah'a emanet yollara dökülen binlerce insana Avrupa'nın yardım etmesini ve bu sorunun çözülmesini istiyorum" diye seslendi.



Suriye'de iken 1. lig takımlarından El Fotuwa SC'yi çalıştıran ve şimdi Getafe'de bulunan antrenörlük okulunda hocalık yapmaya başlayacak olan Mohsen, "Bu benim düşümdü ve gerçek olacak. Bundan dolayı çok çok mutluyum" dedi. 



"Bir gün Suriye'ye dönecek misin?" sorusuna ise Suriyeli sığınmacı, "Savaş bittiğinde bir gün döneceğim. Ama İspanya'yı hiçbir zaman unutmayacağım" şeklinde cevap verdi.



Bu arada Türkçe de bilen Mohsen'in 18 yaşındaki büyük oğlu Muhammed, "Anneme selam etmek istiyorum. Onunla ve kız kardeşlerimle inşallah burada görüşürüz. Kız kardeşimi, hepsini çok özledim. Tabii buraya geldiğim için mutluyum. İnşallah hepsi buraya gelir" açıklamasında bulundu. Madrid'de bulunmaktan çok mutlu olduğu gözlerinden okunan 7 yaşındaki Zaid ise Türkiye'de Fenerbahçe takımını tuttuğunu, İspanya'da da Real Madridli olduğunu söyledi.



İltica başvurusu yapmak için yarın İspanya İçişleri Bakanlığı ile randevusu olan Mohsen, kendisine verilecek kırmızı karttan sonra oturum statüsünü normalleştirmek için en az 6 ay beklemek zorunda kalacak. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin