O caddede bulunan 3 şüpheli jandarma istihbarat görevlisi mi?

Hrant Dink'in 'jandarma gözetiminde öldürüldüğü' şüphesiyle ilgili yeni görüntüler...

Google Haberlere Abone ol
O caddede bulunan 3 şüpheli jandarma istihbarat görevlisi mi?

Hrant Dink'in öldürüldüğü saatte olay yerinde jandarma istihbarata ait telefonlardan sinyal geldiği daha önce tespit edilmişti. Başsavcılık şimdi bu telefonları kullananlardan üçü üzerinde yoğunlaşıyor. Eğer, yüzlerini kapatılarak görüntüleri yayınlanan bu üç kişinin istihbaratçı olduğu kesinleşirse, Dink'in "jandarma gözetiminde öldürüldüğü" ortaya çıkacak.



Görüntüler, Hrant Dink’in öldürüldüğü saatte o caddedeki güvenlik kameralarına ait. Dava dosyasında yer alan bu görüntülerin yeniden gündeme gelmesi ‘içindeki bazı kişilerin jandarma istihbarat elemanı olma' ihtimâlinden kaynaklanıyor. Dink öldürüldüğü sırada çevrede altı jandarmanın bulunduğunu telefon kayıtlarından tespit eden savcılık, yüzlerini kapattığımız kişilerin bu jandarma grubundaki üç kişi olmasından şüpheleniyor. Eğer yüzünü kapattığımız bu kişiler savcılığın şüphelendiği gibi jandarma istihbaratçıları ise ‘Hırant Dink’in jandarma nezâretinde öldürülmüş’ olduğu ortaya çıkacak.



Savcılığın şüphelendiği üç kişi



Savcılık, Al Jazeera’nin yayınladığı dosyada yer alan görüntülerdeki bu üç kişinin ‘Ogün Samast’a yardımcı-gözlemci ve takipçi olan’ jandarma görevlileri olma ihtimâli  üzerinde duruyor.



Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 26 kamu görevlisi hakkında dava açılmış, kamu görevlileri ile ilgili soruşturma aşamasında altı jandarma görevlisinin Dink’in öldürüldüğü sokakta olduğu tespit edilmişti.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Etiketler hrant dink video
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin