'O beton vadisinden zaten ancak 30 kişi yürür!'

İstiklal Caddesi projesine, Hürriyet yazarından eleştiri geldi.

Google Haberlere Abone ol
'O beton vadisinden zaten ancak 30 kişi yürür!'

Hürriyet yazarı Kanat Atkaya, İstiklal Caddesi projesine eleştirilerde bulundu. Proje kapsamında çalışmaların devam ettiği İstiklal Caddesi'nin "yeni hâlini" yansıtma amacıyla yayınlanan görselleri eleştiren Atkaya, alışılmışın aksine İstiklal Caddesi'ni kalabalık göstermeyen resimler hakkında "İstiklal’in sanal imajını gerçekçi bulmamın sebebi, görüntülenen geniş alanda sadece 30 kişi olduğunu göstermesi... Bir gölgelik, bir ağaç, bir saksı bile konulmamış o caddede, ruhunu, canını, efsane mekânlarını çağın rant sistemine kaybetmiş o caddede ancak 30 kişi yürür zaten" diye yazdı.



Kanat ATKAYA / HÜRRİYET



Bir saksı bile yok anlıyor musun?



SÖZE, İstiklal Caddesi’nin “yeni halini” yansıtmayı amaçlayan “sanal görselleri” çok gerçekçi bulduğumu ve bu konuda hayretimi gizleyecek yer bulamadığımı söyleyerek başlayayım.



Malum, İstiklal Caddesi “yine” şehrin göbeğinde, tam merkezinde yaşayan bir ölüdür.



2017 başında devreye giren ve “altını üstüne getirmek” esaslarına göre yürütülen altyapı, tramvay yolu indirmece, granit kaldırım bindirmece çalışmaları sürüyor.



Bu süreçte cadde motokros pistinden hallice, trekking gibi doğa aktivitelerine uygun bir yapıya büründü.



Hatta geçenlerde kazı sırasında patlayan su borusunun bir ırmağa, oradan da Hacopulo Pasajı önlerinde bir göle dönüşmesi neticesinde, cadde su sporları da yapılabilir hale geldi.



İŞTE ESER BUDUR BE!



İşte eser budur be; işte biz bu caddeyi yaratandan ötürü seviyoruz be!



Tabii bu bitmeyen inşaat ortamı, zaten can çekişen Beyoğlu’nu ve esnafını da “şahane” etkiledi.



Son olarak Tünel’e yakın, eskiden Dört Mevsim Lokantası olan noktada açılmış iddialı bir hızlı yemek restoran zincirinin gözde şubesinin kapandığını gördüm.



Dört Mevsim’den sonra kimsenin 23 seneyi doldurduğunu hatırlamıyorum o adreste pek.



Paşabahçe dayanamadı gitti, ötesi mi var?



Dükkânların teker teker kapanması eski mevzu, biliyorum. Yeni mevzu ise kalanların da teker teker kapanması, yerlerine nadiren yeni dükkân açılması, kiralar düşse bile kimsenin gelip kepenk açmayı istememesi...



Yazının devamını BURADAN okuyabilirsiniz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin