Türkiye televizyonları Cannes'a gitmedi, Nuri Bilge Ceylan sitem etti!

'Kış Uykusu' filmiyle 67. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kazanan yönetmen 'Türkiye'den hiçbir televizyon Cannes'a gitmedi' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye televizyonları Cannes'a gitmedi, Nuri Bilge Ceylan sitem etti!

Rotterdam'da bu yıl ikincisi düzenlenen Türk filmleri festivali Kırmızı Lale, Altın Palmiye'nin yeni sahibi Nuri Bilge Ceylan'la Fatma Girik'in Yılmaz Güney anılarını aynı masada buluşturdu.



Rotterdam'da bu yıl ikincisi düzenlenen ve Türkiye filmlerini Hollanda'ya taşıyan Kırmızı Lale Film Festivali'nin öngörülü yöneticileri sayesinde ilgi görüyor. Çünkü, festival kapsamında 'İklimler' ve 'Bir Zamanlar Anadolu'da' filmleri gösterilecek olan Nuri Bilge Ceylan, Cannes'da Altın Palmiye kazandıktan sonra ayağının tozuyla bu festivale konuk oldu. Ceylan’ın Cannes'dan Rotterdam'a gelmesi ülke basınının dikkatlerinin de bir anda Kırmızı Lale Film Festivali'ne çevrilmesine neden oldu. Önceki akşam açılışta bu ilgiyi görmek mümkündü. Tabii açılışın başka bir önemli konuğu daha vardı: Türkiye sinemasının en büyük oyuncularından birisi olan Fatma Girik. Festivalin onur ödülünü almak için Rotterdam'da bulunan Girik, hem eğlenceli sohbeti hem de samimiyetiyle herkesin gönlünü kazanmasını biliyor. Haberin devamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin