NURGÜL YEŞİLÇAY'A İTALYA'DA BÜYÜK İLGİ

© MEDYATAVA-Bu yıl ikincisi düzenlenen Roma Türk Film Festivali’nin gala gecesi yıldızlar geçidine sahne olurken, İtalyan basını Nurgül Yeşilçay'ı Monica Bellucci'ye benzetti.

Google Haberlere Abone ol
NURGÜL YEŞİLÇAY'A İTALYA'DA BÜYÜK İLGİ

“Mammali Turchi” (“Eyvah Anneciğim Türkler Geliyor!”) sloganıyla 18-21 Ekim 2012 tarihleri arasındabu yıl ikincisi gerçekleştirilen ROMA TÜRK FİLM FESTİVALİ’nin gala gecesi yıldızlar geçidine sahne oldu.


 


Türk Sineması’nın dünyaca ünlü iki yönetmeni Nuri Bilge Ceylan, Ferzan Özpetek, Nurgül Yeşilçay, Serra Yılmaz, Ebru Ceylan ve Ata Demirer’in İtalyan sinemaseverleri selamladığı galayla açılışı yapılan Festival’de Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, Festival “Onur Ödülü”nü Nuri Bilge Ceylan’a verdi.


 


Roma Türk Büyükelçisi Hakkı Akil ve eşi İnci Akil’in de ev sahipliği yaptığı, İtalyan basınının yoğun ilgi gösterdiği gecede İtalya'nın ünlü oyuncuları da geceye katılanlar arasında yer aldı.


 


İŞTE GALADAN KARELER - GALERİ


 


TÜRK MONICA BELLUCCI


Festivalin gala gecesine katılmak için bir günlüğüne Roma’ya gelen Nurgül Yeşilçay, İtalyan basınının ilgi odağı oldu. İtalyan basını "Türk Monica Belluci" derken Ferzan Özpetek "Nurgül çok daha iyi" diye cevap verdi.


 


ATA DEMİRER’İN İLK ROMA HİKAYESİ


Gala gecesinde konukları selamlamak üzere sahneye çıkan Ata Demirer, Roma’ya ilk geliş hikayesi ile konukları güldürdü. 40 yıl önce annesinin karnında ilk kez Roma’ya geldiğini söyleyen Demirer, “annem o yıllarda Medrano Sirki’nde çalışan babamın peşinden Roma’ya gelmiş. İlk gelişim öyle oldu. Umarım araya bir medrano sirki hikayesi karışmamıştır. Baksanıza ben komedyen oldum” diyerek yaptığı espri ile herkesi güldürdü.


 


RAKİP AMA DOST


Festivalin gala gecesinde ‘Onur Ödülü’nü almak için sahneye gelen Nuri Bilge Ceylan ise, Ferzan Özpetek’le çok iyi dost olduklarını bir kez daha vurgularken, Roma’ya bu ilk gelişi olduğunu ve Ferzan sayesinde çok keyifli bir Roma gezisi yaptıklarını da söyledi. Bu gezi sırasında, Ferzan’la aynı yıl, on gün arayla doğduklarını yeni öğrendiklerini, aynı yıl sinema yapmaya başladıklarını da belirten Nuri Bilge Ceylan, 1997 yılında ilk kez Altın Portakal’da filmleriyle birlikte yarıştıklarını da belirtti. O yıl Altın Portakal’ı Ferzan Özpetek’in aldığını da söyleyen Nuri Bilge Ceylan, Roma’da onurlandırılmaktan çok mutlu olduğunu ve buradan çok keyifli anılarla ayrıldığın da söyleyerek herkese teşekkür etti.


 


DOSTLUĞUMUZ BAKİ


Türk Sineması’nın dünyaca ünlü iki usta yönetmenini bir araya getiren II. Roma Türk Festivali’nin Onursal Başkanı Ferzan Özpetek de konuşmasında, Nuri Bilge Ceylan gibi bir dostu olduğundan dolayı çok şanslı olduğunu ve hayatta her şeyin gelip geçici olsa da dostluklarının uzun yıllar süreceğini söyledi.


 


Geceyi “Karadayı” dizisindeki başarılı performansıyla dikkatleri çeken genç sanatçı Elif Sönmez İtalyanca ve Türkçe olarak sundu. Güzelliği ve zarafetiyle dikkatleri çeken genç oyuncu, bu ilk sunuculuk deneyiminde İtalyanları kendine hayran bıraktı.


 


Gece, ödül töreninin ardından, Nuri Bilge Ceylan’ın, 2008 Cannes Film Festivali’nde En iyi Yönetmen ödülü başta olmak üzere pek çok ödül kazanan filmi “Üç Maymun” gösterimiyle sona erdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin