Nuray Mert'ten eleştirilere yanıt: Bazıları öyle bir kıyamet koparıyor ki...

Mert, Cumhuriyet yazarlarının o eleştirilerine köşesinden yanıt verdi...

Google Haberlere Abone ol
Nuray Mert'ten eleştirilere yanıt: Bazıları öyle bir kıyamet koparıyor ki...

Cumhuriyet gazetesi yazarları Orhan Bursalı ve Selçuk Erez, köşe komşuları Nuray Mert'in "İslama uygun veya değil, ben de evrim teorisinin bilim yerine konmasına karşıyım" cümlelerine tepki göstermişti.



Eleştirilere bugünkü yazısıyla yanıt veren Mert, "Bazıları öyle bir kıyamet koparıyor ki, birkaç laf etmeden geçiştirmek olmaz” dedi ve şu ifadeleri kullandı:



‘Sizin Allah’ın dışında tapmakta olduklarınız, hepsi bir araya gelseler de bir sinek bile yaratamazlar’ (Hacc, 73) 



Cumhuriyet gazetesinin yönetici ve yazarlarının aylarca tutuklu kalıp sonunda, hukuk değil siyasal temelli bir iddianame ile ‘yargılanmaya’ başlandığı şu zamanda, genel olarak basın, söz, ifade özgürlüğünün tümüyle rafa kalktığı böylesi bir ortamda yazı yazmak zaten zor. Zor, çünkü, öyle bir noktaya geldik ki, bu haksızlıklar, baskılar, hukuk dışılıklar konusunda daha fazla söz söylemenin anlamı kalmadı, her şey apaçık ortada, diğer taraftan yine de söz söylemekten imtina etmemek lazım, dahası hâlâ farklı konuları tartışmak durumundayız. Bu karmaşık ruh hali içinde tartışmayı uzatmak istediğim en son konu ‘evrim teorisi’. Ama bazıları öyle bir kıyamet koparıyor ki, birkaç laf etmeden geçiştirmek olmaz. "



Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin