Nobel Barış Ödülü'nü aldı, başbakanlığa göz kırptı

Pakistanlı Malala Yusufzay, Kailaş Satyarti ile birlikte Nobel Barış Ödülü'nü aldı.

Google Haberlere Abone ol
Nobel Barış Ödülü'nü aldı, başbakanlığa göz kırptı

Kız çocuklarının eğitimini savunduğu için Taliban tarafından vurulup ölümden dönen Pakistanlı Malala Yusufzay, Hindistanlı çocuk hakları aktivisti Kailaş Satyarti ile birlikte Nobel Barış Ödülü'nü aldı. Malala ile Satyari, Nobel Barış Ödülü ile verilen 1.4 milyon doları paylaşacak.



Norveç'in başkenti Oslo'da yapılan törenle ödülünü alan 17 yaşındaki Yusufzay, Nobel'e en genç yaşta layık görülen kişi olmuştu. 



Malala Yusufzay, ileride ülkesinin başbakanı olmayı umduğunu söyledi.



Ödülünü almadan önce BBC'ye konuşan Yusufzay, "Ülkeme hizmet etmek istiyorum ve hayalim ülkemin gelişmiş bir yer olması ve her çocuğun eğitim alabilmesi" dedi.



Ödülü en genç yaşta kazanan kişi olan lise çağındaki Yusufzay, ilham kaynağının da, 2007'de suikast sonucu hayatını kaybeden eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto olduğunu belirtti.



Pakistanlı genç, "(Nobel ödülü) Benim için çok önemli. Ödül bana gerçekten daha fazla umut, cesaret verdi. Geçmişle kıyasla kendimi artık daha güçlü hissediyorum çünkü birçok insanın benimle olduğunu görüyorum" diye konuştu. Haberin devamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin