NEWSWEEK: KARİKATÜR KRİZİNDE OLANLAR TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİNİ ZORA SOKTU

Newsweek dergisi, karikatür krizinin ardından yaşanan ortamın Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) sürecini tehlikeye soktuğu yorumunu yaptı.

Google Haberlere Abone ol
NEWSWEEK: KARİKATÜR KRİZİNDE OLANLAR TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİNİ ZORA SOKTU

Dünyanın önde gelen haftalık haber dergilerinden Newsweek, karikatür krizinin ardından Avrupa’da Müslümanlar’a nasıl bakıldığı konusunu inceledi. Avrupa’nın artık Müslümanlar’a daha soğuk baktığı belirtilen haberde, "Hoşunuza gitse de gitmese de Avrupa, Avrupalı olmayanların içeri girme çabalarına karşı hazırlıklı olmalı. Mevcut iklim, Türkiye’nin AB’ye girme çabalarının boşa çıkacağını gösteriyor. ’Emekli maaşımın bir kısmının iyi eğitimli genç bir Türk mühendis tarafından ödendiği günü sabırsızlıkla bekliyorum’ diyen AB’nin Genişlemeden Üyesi Olli Rehn’inki gibi kişisel görüşler hariç 10 yıl kadar sonra Avrupa’nın şahinleri daha da güçlenebilir" dedi.




Avrupa’da Müslümanlara yönelik bir takım testler yapılmaya başlandığına dikkat çeken dergi, Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde bu testlerin ilk örneklerinden birinin uygulanmaya başladığını belirtti.



Testte sorulardan sorulardan birinin "oğlunuz eşcinsel olduğunu söylese ne tepki verirsiniz" olduğunu aktaran dergi, Avrupa Parlamentosu’nun Türk asıllı Alman üyesi Cem Özdemir’in "Bu, sadece Müslümanlar’ı hedef alan açık bir ayrımcılıktır" dediğini belirtti.




'DOĞU AVRUPALI GÖÇMENLER TERCİH EDİLECEK'




Haberde ayrıca, Avrupa’da artık Müslümanlar ile daha çok uyum sorunu yaşanacağı görüşünün yerleşmeye başladığı, bu durumun Doğu Avrupalı göçmenlerin tercih nedeni olmasına neden olabileceği yorumu yapıldı.



İspanya’nın etnik ve dini bakımdan kendilerine oldukça yakın olan Latin Amerika’dan pek çok göçmen almasına rağmen Müslüman ağırlıklı Kuzey Afrika’dan göçmen almadığı belirtilen haberde, İrlanda’da da 100 bin Polonyalı’nın hiçbir sorun çıkmadan yaşayabildiği belirtildi. Dergide konu ile ilgili olarak, "Bu durumun kısmi nedenlerinden biri de kültürel benzerliklerdir" denildi. Limerick Üniversitesi üyesi Tom Turner da bu duruma sebep olarak "Polonyalılar beyaz ve Kafkasya kökenlidir aynı zamanda onlar da Katoliktir. Bunlar entegrasyonda önemli faktörler" dedi.







Sıradaki Haber İçin Sürükleyin