New York Times'dan 'İncirlik anlaşması' yorumu!

New York Times'da yayınlanan bir makalede, İncirlik Üssü'nünün Amerikan uçaklarının kullanımına açılması değerlendirildi.

Google Haberlere Abone ol
New York Times'dan 'İncirlik anlaşması' yorumu!

New York Times'da (NYT) yayınlanan bir makalede, İncirlik Üssü'nünün Amerikan uçaklarının kullanımına açılmasının uzun vadede Türkiye'nin istikrarı adına ağır maliyet getirebileceği savunuldu. Aynı şekilde ABD'nin IŞİD ile mücadelesinde başarıya da sekte vurabileceği iddia edildi.



ABD'nin eski Türkiye Büyükelçisi Eric Edelman tarafından kaleme alınan yazıda, iki ülke arasında İncirlik Üssü'nün ABD uçaklarının Suriye ve Irak'taki IŞİD güçlerine karşı kullanılabilmesi yolunda yapılan uzun pazarlıkların ardından nihayetinde anlaşmaya vardıklarına işaret edildi. Anlaşmanın hem operasyonel hem de ekonomik etkilerinin olacağı savunuldu. Ancak makalede anlaşmanın uzun vadede her iki tarafa da sıkıntılar getireceğine işaret edilerek, ABD adına IŞİD ile mücadele başarısına, Türkiye'nin ise istikrar adına ağır bedellere yol açabileceği ileri sürüldü.



Edelman, makalesinde ABD'li yetkilileri uyararak, İncirlik'in kullanımı karşılığında Kürtler'e yönelik Erdoğan'ın operasyon yapmasına izin vermemesini istedi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin