New York Times'ın Beyaz Saray muhabirine uzaklaştırma!

Glenn Thrush'ın alkol sorunu olduğu ve madde bağımlılığı programına katıldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
New York Times'ın Beyaz Saray muhabirine uzaklaştırma!

New York Times (NYT) gazetesi, hakkındaki cinsel taciz iddiaları üzerine soruşturma başlatılan Beyaz Saray muhabiri Glenn Thrush'un (50) görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı.



Gazeteden yapılan yazılı açıklamada, Thrush'ın, taciz iddialarına  ilişkin başlatılan soruşturma tamamlanana kadar görevinden uzaklaştırıldığı  duyurulurken ilgili iddiaların "çok kaygı verici olduğu" kaydedildi.



Amerikan Vox dergisine konuşan bir gazeteci, Politico adlı haber  sitesine çalıştıkları dönemde Thrush'ın kendisine cinsel tacizde bulunduğunu  iddia etmiş Amerikan medyasında ses getiren iddianın hemen ardından iki farklı  kadın daha Thrush'ın kendilerine cinsel tacizde bulundukları iddiasını gündeme  getirmişti.



Söz konusu iddiaları ciddiye aldıklarını ve soruşturma boyunca  Thrush'ın görevinden uzaklaştırıldığını kaydeden NYT,  2016'da muhabiri kadrosuna  katmış ve Beyaz Saray'da görevlendirmişti.



Uzun süredir alkol sorunu olduğu ve bu konuda destek aldığı bildirilen  Thrush'ın ayrıca madde bağımlılığı programına da katıldığı ifade edilmişti.



ABD'nin gündeminden düşmüyor



Son dönemde cinsel taciz iddiaları ülke gündeminden düşmezken, ABD'li  film yapımcısı Harvey Weinstein ve ABD'li aktör Kevin Spacey'in adının karıştığı  taciz iddiaları Hollywood'u sarsmıştı.



Spacey'nin 1986'da 14 yaşındaki Amerikalı aktör Anthony Rapp'i taciz  ettiği iddia edilmişti. Hollywood'un ünlü isimleri Gwyneth Paltrow, Rose McGowan,  Angelina Jolie ve Ashley Judd dahil birçok kadın ise Weinstein'ın kendilerine  uygunsuz davranışlarda bulunduğu yönünde açıklamalarda bulunmuş, İngiliz sinema  oyuncusu Lysette Anthony 1980'li yıllarda Weinstein'ın cinsel saldırısına maruz  kaldığını ileri sürmüştü.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin