Netflix'ten yeni Türkiye projeleri!

Netflix’ten yeni Türkiye projeleri geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Netflix'ten yeni Türkiye projeleri!

Geçtiğimiz yılın sonunda yayınlanan 'Hakan: Muhafız ' ile birlikte 10 milyon civarında seyirciye ulaşan platform Türkiye'deki orijinal yapım sayısını artırmayı hedefliyor.



Netflix, Ottoman Rising adınd bir projeye hazırlanıyor. Osmanlı Devleti’nin yükselme dönemini ve Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul fethini konu edinecek dizi İngilizce olarak çekilecek ve altı bölümden oluşacak.



Cem Yiğit Üzümoğlu‘nun Fatih Sultan Mehmet’e hayat vereceği dizide Tuba Büyüküstün ve Damla Sönmez de yer alacak



Netflix’in, bir diğer projesi de başrolde Beren Saat’in yer alacağı dizi olacak. Netflix Türkiye’nin ikinci orijinali olması planlanan yapım, tarihin en eski dini yapısının olduğu düşünülen Şanlıurfa yakınlarındaki Göbeklitepe’yi merkezine alacak fantastik bir hikayeyi konu edinecek.



Netflix tarafından resmi bir açıklama gelmemiş olsa da şirketin bir de Ay Yapım’la bir sözleşme yaptığı konuşuluyor.



Proje, Netflix’in farklı ülkelerde uyguladığı gibi, önce televizyonda ekrana gelip daha sonra mı yayın platformuna geçecek yoksa direkt olarak şirketin kendi bünyesinde mi yayınlanacak kısmı henüz belli değil.



Dizinin daha önce 1 Erkek 1 Kadın, Kiralık Aşk ve Ufak Tefek Cinayetler gibi dizilerde senarist olarak yer alan Meriç Acemi’nin yazağı konuşulanlar arasında.



Kenan İmirzalıoğlu, bu kapsamda aksiyon türündeki bir Netflix dizisinin başrolünde karşımıza çıkabilir. Projede Cansu Dere’nin de yer alabileceği öne sürülen dizi çekimlerin ise yılın ortasında başlayabileceği söyleniyor.



Öte yandan iki sezonuya izleyici karşısına çıkan ilk Türk dizisi Muhafız'ın üç ve dördüncü sezon çekimleri başladı. Netflix’in, Türkiye’deki ilk filmi için de hazırlıklara başladığı belirtiliyor. Başrolde Çağatay Ulusoy’la birlikte Hazal Kaya’nın yer alacağı konuşan projede Anthony Hopkins’in de kadroya katılması bekleniyor. (Kaynak: Filmloverrs)


Etiketler netflix türkiye dizi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin