Netflix'ten Fatih Sultan Mehmet dizisi!

Netflix, Türkiye’deki abonelerin hayli heyecanlanacağı yeni bir mini dizinin siparişini verdi. Fatih Sultan Mehmet‘in hikayesi dizi oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Netflix'ten Fatih Sultan Mehmet dizisi!

Türkiye’nin ilk Netflix dizisi denildiğinde akıllara bir süper kahraman hikayesinden ziyade bir Osmanlı İmparatorluğu hikayesi gelmişti. Osmanlı’nın zengin tarihi yeterli kaynağı sağlarken hem yurt içinde hem de yurt dışında bu konuda dizilere ilginin yoğun olduğu da bir gerçek.



“Netflix kalitesinde bir Osmanlı yapımı nasıl olur?” diye düşünürken, süper kahraman dizisi açıklandığında biraz hayal kırıklığına uğradıysanız beklediğiniz haber geldi. Popüler çevrim içi yayın servisi, Fatih Sultan Mehmet odaklı altı bölümlük mini dizisi Ottoman Rising (Osmanlı Yükseliyor) için çalışmalara başladı.



Netflix'ten Fatih Sultan Mehmet dizisi!



Odak noktası Fatih Sultan Mehmet Fatih Sultan Mehmet’in odak noktası olması ise hayli sevindirici. Uzun zamandır Türkiye’deki izleyiciler de İstanbul’un fetih hikayesine ilişkin kaliteli bir yapıma kavuşmak istiyor. Popüler çevrim içi yayın servisinin gerek yapımlarına ayırdığı bütçe, gerek ortaya çıkan işlerin kalitesi göz önüne alınınca proje fazlasıyla umut vadediyor. Fatih Sultan Mehmet’in 13. yaşındaki halinden İstanbul’un fatihi olmasına ve oradan da Osmanlı’ya hükmüne uzanan zaman dilimini anlatacak olan dizi STXtv ve Karga Seven Pictures iş birliğinde çekilecek.



Dizinin yapımcılığını Karga Seven Pictures’tan Sarah Wetherbee, Kelly McPherson ve Emre Şahin üstleniyor. Fatih Sultan Mehmet odaklı mini dizinin diğer detayları şimdilik belli değil. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin