Neşet Ertaş anılıyor!

Türk halk müziğinin unutulmaz ismi, 'Bozkırın Tezenesi' Neşet Ertaş, 2'nci Neşet Ertaş Kültür Sanat Festivali' ile anılacak.

Google Haberlere Abone ol
Neşet Ertaş anılıyor!

2’inci Neşet Ertaş Kültür Sanat Festivali, 3 Ağustos’ta açılacak. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen festival, 3 gün sürecek. Konserler, Cacabey meydanında, panel ise Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Festivalde Ferhat Göçer, 3 Ağustos Cuma günü saat 19.30'da; Kibariye 4 Ağustos Cumartesi günü saat 19.30'da; Zara, 5 Ağustos Pazar günü saat 19.30'da sahne alacak.



NEŞET ERTAŞ SEVERLERE DAVET



Festival kapsamındaki konserlerin yapılacağı Cacabey Meydanı’nda 3 gün süre ile yalnızca Kırşehir'den esnafların katılacağı satış birimleri oluşturulacak. Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Bu festivali daha da kurumsallaştıracağız. Her yıl bir tık daha ileriye taşıyarak inşallah Neşet Ertaş’ın ismini de, abdallık geleneğini de, Türk halk müziğini de en iyi şekilde geleceğe aktarmak; amacımız ve gayemiz bu. Tüm Türkiye’den herkesi, Türk halk müziği severleri, Neşet Ertaş severleri Kırşehir’e davet ediyoruz. 3 gün boyunca Kırşehir’de müzik yaşanacak. İnşallah İbrahim Bey kendisi de gelecek. Cuma günü ilk açılış programında hatta kendisi inşallah sürpriz olacak ama kısa bir sahne alacak” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin