Ne söylediler? Ahmet Hakan'a saldıranların ilk ifadeleri

Dün gece gazeteciye yapılan saldırıda 4 kişinin ifadesi alındı.

Google Haberlere Abone ol
Ne söylediler? Ahmet Hakan'a saldıranların ilk ifadeleri

Hürriyet Gazetesi Yazarı ve CNN Türk Tarafsız Bölge Programı Sunucusu Ahmet Hakan program çıkışı evinin önünde 4 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Saldırıyla ilgili dört kişi gözaltına alındı. Saldırganlar ilk ifadesinde "trafik tartışması" derken, şüpheliler Organize Suçlara sevk edildi. Bu arada, Hakan'ın vücudunun bazı bölgelerinde hafif kırıklar oluştuğu bildirildi.



KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ: 2'Sİ AKP ÜYESİ



Ahmet Hakan'a saldırının şüphelileri Ahmet Güler, Kamuran Ergin, Fuat Elmas ve Uğur Adıyaman olduğu belirlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturma sırasında saldırının ardından şüpheliler gece saat 03.30 sıralarında gözaltına alınarak Gasp Büro Amirliğine getirilmişti. Gözaltına alınan şüphelilerden Uğur  Adıyaman, 12 Ekim 2010 tarihinde Fatih Ak PartiTeşkilatı'na üye olmuş. Adıyaman'ın, uyuşturucu, birden fazla kişiyi tehdit, resmi belgede sahtecilik suçlarından sabıkası var. Saldırganlardan Fuat Elmas da Adıyaman gibi özel güvenlikçi. Elmas da 19 Haziran 2007'de AK Parti Fatih Teşkilatı'na üye oldu ve 2010 yılına kadar özel bir güvenlik firmasında çalıştı. 29 yaşındaki Kamuran Ergin ise, şu an bir tekstil firmasında çalışıyor. Uyuşturucu ticareti, yaralama ve silahlı yağma suçlarından poliste işlem görmüş.



OLAYIN NASIL OLDUGU ORTAYA ÇIKTI: TRAFİK KAZASI SÜSÜ



Polis soruşturması sırasında saldırının nasıl gerçekleştiği de netlik kazandı. Şüphelilerin, mağdurların ve görgü tanıklarının ifadelerine göre program çıkışında Nişantaşı’ndaki evinin önüne gelen Ahmet Hakan, şoförü ve emekli polis olan özel koruması araçlarını yol kenarına park ettikleri sırada, arkadan gelen bir araç hafifçe çarptı. Bu çarpma üzerine Ahmet Hakan, şoförü ve koruması ile diğer araçta bulunan 4 kişi aşağı indi. Şüpheliler hiç bir şey söylemeden Ahmet Hakan’a ve onlara engel olmak isteyen şoförüne saldırdı. 15-20 saniye süren kavganın ardından şüpheliler araçlarına binerek olay yerinden uzaklaştı.



"O DA BİZE SALDIRDI"



Emniyetteki işlemlerinin ardından 4 zanlı adliyeye sevk edildi. Basın mensuplarının bu sırada sorduğu, "Neden saldırdnız" şeklindeki soruya zanlılardan biri, "O da bize saldırdı" cevabını verdi.



"ARAMIZDA İTİŞ KAKIŞ OLDU"



Gasp Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelilerin olayın trafik yüzünden çıkan tartışmanın ardından yaşandığını söyledikleri öğrenildi. Şüphelilerin “Aramızda biraz itişme kakışma oldu” diye olayı anlattıkları öğrenildi. Şüphelilerin olayın 5 görgü tanığı tarafından Gasp Büro Amirliğinde teşhislerinin yapıldığı belirtildi.



GÖRÜNTÜLERE 'TESADÜF' DEDİLER



Öte yandan polis ekiplerinin şüphelilere olayın meydana geldiği gece Doğan Medya Center binası önünde ortaya çıkan otomobil içindeki görüntülerini sordu. Şüphelilerin olay gecesi o bölgeye bir arkadaşlarını almaya gittiklerini orda o saatte bulunmalarının tamamen “tesadüf” olduğunu söyledikleri öğrenildi.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin