Nazım Hikmet şiirleriyle anıldı

Nâzım Hikmet Ran, 53’üncü ölüm yıldönümünde ‘Nâzım Hikmet Destanı’yla anıldı...

Google Haberlere Abone ol
Nazım Hikmet şiirleriyle anıldı

Nâzım Hikmet Ran’ın 53’üncü ölüm yıldönümü anısına, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve Devlet Çok Sesli Korosu ile ‘Nâzım Hikmet Destanı’ adlı etkinliğe ev sahipliği yaptı.



Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün de destekçisi olduğu etkinlik, Nâzım Hikmet’in anısını ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla halkın hizmetine sunulan Nâzım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.



Nâzım Hikmet’in birbirinden güzel şiirleriyle bestelenmiş eserlerin operayla harmanlandığı geceye, çok sayıda vatandaş katıldı. Besteci Muammer Sun’un “Nâzım Hikmet Destanı’ başlıklı eseri dünyaca ünlü Orkestra Şefi Gürer Aykal ve Koro Şefi Cem-i Can Deliorman eşliğinde sergilenirken, solistler Ayhan Uştuk ve Nurdan Küçükekmekçi performanslarıyla vatandaşlardan tam puan aldı. 



Mimarlığa  bakışı



YEM Yayın ‘Nâzım Hikmet’in Mimarlığa Bakışı’ adlı yeni bir Kitap çıkardı. Kitap, yazar Cengiz Bektaş tarafından Nâzım Hikmet’in 53. ölüm yılını anmak için özel olarak hazırlandı. Nâzım Hikmet’in mimarlığa ilişkin düşüncelerini ortaya koymayı amaçlayan Bektaş, ulaştığı bulguları şöyle özetliyor: “Çalışmamın sonucunda, Nâzım Hikmet’in bir bütün, her yanıyla tutarlı bir sanat adamı olduğu söylenebilir...” (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin